Česen z grenko čokolado

Priprava:

Velike stroke česna ročno olupimo.

Prižgemo ogenj in v lonec zlijemo mleko. Dodamo sladkor. Mešamo, da se sladkor lažje stopi v mleku.

Očiščene stroke česna navpično prebodemo z zobotrebcem.

Prebodene stroke česna vržemo v mlečni sirup in kuhamo na rahlem ognju, dokler se ne zmehčajo in dobimo prosojno barvo.

Zmehčan česen vzamemo ven iz mleka.

Stroke česna nabodemo na zobotrebce skozi obstoječe luknje. Postavimo jih v hladilnik, da se ohladijo.

Grenko čokolado damo v skledo. To skledo postavimo na drugo, ki je polna vroče vode in čokolado stopimo na sopari.

Česen na zobotrebcih vzamemo iz hladilnika in pomočimo v stopljeno čokolado tako, da je povsem prekrit.

Hranimo v hladilniku do postrežbe.

 

sestavine

  • 1 glavica česna 2 kozarca mleka 2 čajni žlički sladkorja 100 g grenke čokolade z 80% kakava dolgi zobotrebci

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse