Česen z grenko čokolado
Recept je iz: Maksut Aşkar
Priprava:
Velike stroke česna ročno olupimo.
Prižgemo ogenj in v lonec zlijemo mleko. Dodamo sladkor. Mešamo, da se sladkor lažje stopi v mleku.
Očiščene stroke česna navpično prebodemo z zobotrebcem.
Prebodene stroke česna vržemo v mlečni sirup in kuhamo na rahlem ognju, dokler se ne zmehčajo in dobimo prosojno barvo.
Zmehčan česen vzamemo ven iz mleka.
Stroke česna nabodemo na zobotrebce skozi obstoječe luknje. Postavimo jih v hladilnik, da se ohladijo.
Grenko čokolado damo v skledo. To skledo postavimo na drugo, ki je polna vroče vode in čokolado stopimo na sopari.
Česen na zobotrebcih vzamemo iz hladilnika in pomočimo v stopljeno čokolado tako, da je povsem prekrit.
Hranimo v hladilniku do postrežbe.
sestavine
- 1 glavica česna 2 kozarca mleka 2 čajni žlički sladkorja 100 g grenke čokolade z 80% kakava dolgi zobotrebci
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Maksut Aşkar
Por z oljčnim oljem
Recepti Maksut Aşkar
Marmelada iz fig in pese
Recepti Maksut Aşkar
Solata s figami in suho govedino
Recepti Maksut Aşkar
Črni fižol z oljčnim oljem in ladinkami
Recepti Maksut Aşkar
Limonada s peso
Recepti Maksut Aşkar
Omaka iz jogurta s sumakom in peso
Recepti Maksut Aşkar
Led iz mesne jušne osnove
Recepti Maksut Aşkar
Breskov kompot
Recepti Maksut Aşkar
Bučna marmelada
Recepti Maksut Aşkar
Bučni žele