Led iz mesne jušne osnove
Priprava:

V loncu dušimo jagnječje kosti, na katerih je meso, in jih občasno obračamo.

Na kosti vržemo čebulo, korenček in stebla zelene, narezane na velike kose.

Po okusu dodamo poper v zrnu in lovorove liste.

Dodamo dovolj vode, da pokrijemo kosti in pustimo, da približno dve uri vre na šibkem ognju.

Ko se voda dobro navzame vseh arom, jo razdelimo v posodice za led, precejeno ali ne, po želji.

Počakamo, da se ohladi na sobno temperaturo.

Preden jih postavimo v zamrzovalnik, v vsako posodico dodamo list svežega peteršilja.

Jušno osnovo globoko zamrznemo.

Te kocke lahko dodamo juham, rižu in enolončnicam, lahko pa jih uporabimo tudi v omakah, ki jih bomo pripravljali. Poleg tega jih lahko dodamo tudi vodi, v kateri nekaj kuhamo.

 



 


sestavine

  • 1.5 kg jagnječjih kosti na katerih je nekaj mesa 1 čebula 1 korenček 2 stebli zelene poper v zrnu lovor voda peteršilj

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse