Led iz mesne jušne osnove
Recept je iz: Maksut Aşkar

V loncu dušimo jagnječje kosti, na katerih je meso, in jih občasno obračamo.
Na kosti vržemo čebulo, korenček in stebla zelene, narezane na velike kose.
Po okusu dodamo poper v zrnu in lovorove liste.
Dodamo dovolj vode, da pokrijemo kosti in pustimo, da približno dve uri vre na šibkem ognju.
Ko se voda dobro navzame vseh arom, jo razdelimo v posodice za led, precejeno ali ne, po želji.
Počakamo, da se ohladi na sobno temperaturo.
Preden jih postavimo v zamrzovalnik, v vsako posodico dodamo list svežega peteršilja.
Jušno osnovo globoko zamrznemo.
Te kocke lahko dodamo juham, rižu in enolončnicam, lahko pa jih uporabimo tudi v omakah, ki jih bomo pripravljali. Poleg tega jih lahko dodamo tudi vodi, v kateri nekaj kuhamo.
sestavine
- 1.5 kg jagnječjih kosti na katerih je nekaj mesa 1 čebula 1 korenček 2 stebli zelene poper v zrnu lovor voda peteršilj
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Maksut Aşkar
Por z oljčnim oljem
Recepti Maksut Aşkar
Marmelada iz fig in pese
Recepti Maksut Aşkar
Solata s figami in suho govedino
Recepti Maksut Aşkar
Črni fižol z oljčnim oljem in ladinkami
Recepti Maksut Aşkar
Limonada s peso
Recepti Maksut Aşkar
Omaka iz jogurta s sumakom in peso
Recepti Maksut Aşkar
Česen z grenko čokolado
Recepti Maksut Aşkar
Breskov kompot
Recepti Maksut Aşkar
Bučna marmelada
Recepti Maksut Aşkar
Bučni žele