Marmelada iz fig in pese

Priprava:

Peso, ki smo jo pol ure pekli v pečici pri 180 stopinjah, olupimo in jo narežemo na poljubne kose.

Na desko za rezanje položimo dva kosa papirja za peko, da se ne bi obarvala.

Narezano peso damo v lonec.

Deset svežih fig narežemo na četrtine. Meso odstranimo od lupine, da dobimo bistro marmelado.

Rezine fig, s katerih smo odstranili lupino, položimo na peso. Prižgemo ogenj pod loncem.

Na vrh dodamo marmelado.

Sladkor stopimo na šibkem ognju med nenehnim mešanjem.

Pustimo, da zmes vre, dokler se fige ne razkuhajo.

Ko dobimo teksturo marmelade, dodamo 5-6 kapljic limoninega soka.

Malo še premešamo, lonec odstavimo z ognja in zmes zlijemo na krožnik, da se ohladi.

Potresemo z belim makom, sezamom ali začimbami po želji.

 

 

sestavine

  • 1 srednje velika pesa 10 svežih fig 1 kozarec sladkorja 5 kapljic limoninega soka beli mak sezam papir za peko

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse