Marmelada iz fig in pese
Recept je iz: Maksut Aşkar

Priprava:
Peso, ki smo jo pol ure pekli v pečici pri 180 stopinjah, olupimo in jo narežemo na poljubne kose.
Na desko za rezanje položimo dva kosa papirja za peko, da se ne bi obarvala.
Narezano peso damo v lonec.
Deset svežih fig narežemo na četrtine. Meso odstranimo od lupine, da dobimo bistro marmelado.
Rezine fig, s katerih smo odstranili lupino, položimo na peso. Prižgemo ogenj pod loncem.
Na vrh dodamo marmelado.
Sladkor stopimo na šibkem ognju med nenehnim mešanjem.
Pustimo, da zmes vre, dokler se fige ne razkuhajo.
Ko dobimo teksturo marmelade, dodamo 5-6 kapljic limoninega soka.
Malo še premešamo, lonec odstavimo z ognja in zmes zlijemo na krožnik, da se ohladi.
Potresemo z belim makom, sezamom ali začimbami po želji.
sestavine
- 1 srednje velika pesa 10 svežih fig 1 kozarec sladkorja 5 kapljic limoninega soka beli mak sezam papir za peko
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Maksut Aşkar
Por z oljčnim oljem
Recepti Maksut Aşkar
Solata s figami in suho govedino
Recepti Maksut Aşkar
Črni fižol z oljčnim oljem in ladinkami
Recepti Maksut Aşkar
Limonada s peso
Recepti Maksut Aşkar
Omaka iz jogurta s sumakom in peso
Recepti Maksut Aşkar
Česen z grenko čokolado
Recepti Maksut Aşkar
Led iz mesne jušne osnove
Recepti Maksut Aşkar
Breskov kompot
Recepti Maksut Aşkar
Bučna marmelada
Recepti Maksut Aşkar
Bučni žele