Te jagode, oblite z belo čokolado, so prava kulinarična mojstrovina.

sestavine

  • 12 svežih jagod
  • 500 g kakovostne bele čokolade z 32 % kakavovega masla
  • ¼ žličke rumene jedilne barve, topne v olju

Priprava

  • 1. Jagode operite in posušite.
  • 2. Čokolado segrejte v kozici. Če imate indukcijsko ploščo, jo nastavite na stopnjo pet. Ves čas mešajte, dokler ni polovica čokolade tekoča. Nato prestavite čokolado v plastično posodo in mešajte, dokler se ne stopi še preostanek.
  • 3. Čokolado razdelite na dve skodelici.
  • 4. V eno od skodelic dodajte rumeno jedilno barvo in jo dobro vmešajte.
  • 5. Šest jagod potopite v belo čokolado brez barve, preostale pa v čokolado z barvo. Položite jih na pladenj, obložen s papirjem za peko, da se čokolada strdi.
  • 6. Belo in rumeno čokolado nadevajte v dresirni vrečki ali v vrečki za živila.
  • 7. Na jagode z belo čokolado nabrizgajte pike z rumeno čokolado, na tiste z rumeno čokolado pa pike z belo čokolado.
  • OPOMBA:
  • Če je treba, lahko čokolado znova segrejete.
  • Jagode s čokolado zaužijte na dan priprave.

Sorodni recepti

Poglej vse