Jagode s čokolado
Recept je iz: Kirsten Tibballs
Te jagode, oblite z belo čokolado, so prava kulinarična mojstrovina.
sestavine
- 12 svežih jagod
- 500 g kakovostne bele čokolade z 32 % kakavovega masla
- ¼ žličke rumene jedilne barve, topne v olju
Priprava
- 1. Jagode operite in posušite.
- 2. Čokolado segrejte v kozici. Če imate indukcijsko ploščo, jo nastavite na stopnjo pet. Ves čas mešajte, dokler ni polovica čokolade tekoča. Nato prestavite čokolado v plastično posodo in mešajte, dokler se ne stopi še preostanek.
- 3. Čokolado razdelite na dve skodelici.
- 4. V eno od skodelic dodajte rumeno jedilno barvo in jo dobro vmešajte.
- 5. Šest jagod potopite v belo čokolado brez barve, preostale pa v čokolado z barvo. Položite jih na pladenj, obložen s papirjem za peko, da se čokolada strdi.
- 6. Belo in rumeno čokolado nadevajte v dresirni vrečki ali v vrečki za živila.
- 7. Na jagode z belo čokolado nabrizgajte pike z rumeno čokolado, na tiste z rumeno čokolado pa pike z belo čokolado.
- OPOMBA:
- Če je treba, lahko čokolado znova segrejete.
- Jagode s čokolado zaužijte na dan priprave.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Michela Chiappa
Popečene breskve s pomarančnim sirupom
Recepti Nadiya Hussain
Rulada z eklerji
Recepti Božične pite s suhim sadjem
Recepti Curtis Stone
Pita banoffee v kozarčkih
Recepti Curtis Stone
Češnjeva pita z drobljencem
Recepti Nico Reynolds
Pečene breskve s kremo iz medu, timijana in maskarponeja
Recepti Curtis Stone
Kokosova panna cotta ter sorbet s pasijonko in mezcalom
Recepti Michela Chiappa
Krema iz rikote
Recepti Marcus Wareing
Sadni krokant
Recepti Nico Reynolds
Čokoladni rjavčki s pečenimi jagodami