Dušena goveja lička z zvezdastim janežem
Recept je iz: Justine Schofield
Meso se mora počasi kuhati 2,5–3 ure, da se dodobra omehča in razpade.
sestavine
- 1 žlica olivnega olja
- 4 goveja lička (1,2–1,6 kg) brez maščobe
- ½ skodelice moke za posip
- 2 sesekljani rdeči čebuli
- 2 česnova stroka, olupljena in zmečkana
- 3 koščki zvezdastega janeža
- ½ skodelice rdečega vina (recimo montepulciana)
- 3 žlice sojine omake
- 2 žlici sladkorja
- 1 skodelica piščančje jušne osnove ali vode
- sol in poper
Priprava
- Št. porcij 4
- 1. Pečico segrejte na 160 °C.
- 2. V večji posodi za v pečico na visoki temperaturi segrejte olje. Posoljena in popoprana goveja lička na vsaki strani pecite 1 minuto, nato pa jih odstranite iz posode. Znižajte temperaturo, in ko dosežete srednjo temperaturo, v posodo dajte čebulo in zvezdasti janež ter vse skupaj pecite 3–4 minute, da se zmehča. Dodajte rdeče vino ter počakajte, da se povre za tretjino. Nato v posodo spet položite goveja lička ter jim dodajte sojino omako, sladkor in jušno osnovo.
- 3. Meso prekrijte s peki papirjem, kozico pa s pokrovko in ga 2,5–3 ure pustite v pečici, da se močno zmehča. Če je omaka preredka, iz nje previdno odstranite goveja lička in jo nekaj minut pustite vreti, da se čim bolj povre.
- 4. Postrezite z rjavim rižem in na pari kuhano azijsko listnato zelenjavo.
- 5. Priporočeno vino: shiraz.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Adam Liaw
Rendang terlagi-lagi
Recepti Ainsley Harriott
Pita z mleto govedino, krompirjem in čebulo
Recepti Nico Reynolds
Mesni takosi na žaru s praženo pekočo omako ter pooglenelo salso iz koruze in sirom feta
Recepti Jamie Oliver
Chili con carne v mikrovalovni pečici
Recepti Evert te Pas
Holandska zloženka
Recepti Marcus Wareing
Goveja zarebrnica z medom, pivom in zeleno omako
Recepti Nico Reynolds
Popoln zrezek s solato iz komarčka ter koruzo z maslom in parmezanom
Recepti Curtis Stone
Steak au poivre z brandyjevo omako
Recepti Luke Nguyen
Govedina v voku z užitnim cvetjem
Recepti Donal Skehan
Ubijalski zrezki z ocvrtim krompirčkom