Meso se mora počasi kuhati 2,5–3 ure, da se dodobra omehča in razpade.

sestavine

  • 1 žlica olivnega olja
  • 4 goveja lička (1,2–1,6 kg) brez maščobe
  • ½ skodelice moke za posip
  • 2 sesekljani rdeči čebuli
  • 2 česnova stroka, olupljena in zmečkana
  • 3 koščki zvezdastega janeža
  • ½ skodelice rdečega vina (recimo montepulciana)
  • 3 žlice sojine omake
  • 2 žlici sladkorja
  • 1 skodelica piščančje jušne osnove ali vode
  • sol in poper

Priprava

  • Št. porcij 4
  • 1. Pečico segrejte na 160 °C.
  • 2. V večji posodi za v pečico na visoki temperaturi segrejte olje. Posoljena in popoprana goveja lička na vsaki strani pecite 1 minuto, nato pa jih odstranite iz posode. Znižajte temperaturo, in ko dosežete srednjo temperaturo, v posodo dajte čebulo in zvezdasti janež ter vse skupaj pecite 3–4 minute, da se zmehča. Dodajte rdeče vino ter počakajte, da se povre za tretjino. Nato v posodo spet položite goveja lička ter jim dodajte sojino omako, sladkor in jušno osnovo.
  • 3. Meso prekrijte s peki papirjem, kozico pa s pokrovko in ga 2,5–3 ure pustite v pečici, da se močno zmehča. Če je omaka preredka, iz nje previdno odstranite goveja lička in jo nekaj minut pustite vreti, da se čim bolj povre.
  • 4. Postrezite z rjavim rižem in na pari kuhano azijsko listnato zelenjavo.
  • 5. Priporočeno vino: shiraz.

Sorodni recepti

Poglej vse