Črna sipina rižota
Recept je iz: Donal Skehan
Čebulo in česen drobno nasekljamo in ju segrejemo v kozici z oljčnim oljem.
Blitvo grobo narežemo in jo damo v kozico.
Dodamo riž in ga obložimo z vročim oljem in zelenjavo.
Ko zaslišimo prasketanje riža, dodamo belo vino in pustimo, da izhlapi, nato pa dodamo zajemalko ribje jušne osnove. Nadaljujemo z dodajanjem jušne osnove, ko se riž spet posuši.
Ko se riž zmehča, dodamo vrečko s črnilom in dobro premešamo.
Sestavine za marinado nasekljamo in premešamo v veliki skledi.
V ponvi segrejemo oljčno olje. Sipo narežemo na tanke trakove in jih ocvremo na vročem olju. Cvremo, dokler meso ni polno in belo, približno 3-4 minute.
Ko je pripravljeno, ga damo v skledo z marinado in dobro premešamo.
Črno rižoto postrežemo v velikem krožniku in na vrh damo marinirano sipo za lep barvni kontrast.
sestavine
- 5 sip 1 vrečka s črnilom 500 g riža arborio 1 šop listov blitve 1 kozarec belega vina 1 l ribje jušne osnove 1 čebula 1 strok česna 2 žlici oljčnega oljaMarinada1 šopek peteršilja 1 čili paprika 2 žlici oljčnega olja 1 ščepec soli
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Donal Skehan
Nadevani kaneloni
Recepti Donal Skehan
Capuntelli s fižolom
Recepti Donal Skehan
Capunti s pestom iz posušenih paradižnikov
Recepti Donal Skehan
Piščanec v vinu Brunello
Recepti Donal Skehan
Testenine s slanino in zeljem
Recepti Donal Skehan
Lazanja z govejim bočnikom
Recepti Donal Skehan
Čokoladni tiramisu
Recepti Donal Skehan
Sendvič s hrustljavim piščancem
Recepti Donal Skehan
Praznično brusnični nadev
Recepti Donal Skehan
Irska jabolčna torta s slanim karamelom