Črna sipina rižota

Čebulo in česen drobno nasekljamo in ju segrejemo v kozici z oljčnim oljem.

Blitvo grobo narežemo in jo damo v kozico.

Dodamo riž in ga obložimo z vročim oljem in zelenjavo. 

Ko zaslišimo prasketanje riža, dodamo belo vino in pustimo, da izhlapi, nato pa dodamo zajemalko ribje jušne osnove. Nadaljujemo z dodajanjem jušne osnove, ko se riž spet posuši. 

Ko se riž zmehča, dodamo vrečko s črnilom in dobro premešamo.

Sestavine za marinado nasekljamo in premešamo v veliki skledi.

V ponvi segrejemo oljčno olje. Sipo narežemo na tanke trakove in jih ocvremo na vročem olju. Cvremo, dokler meso ni polno in belo, približno 3-4 minute.

Ko je pripravljeno, ga damo v skledo z marinado in dobro premešamo. 

Črno rižoto postrežemo v velikem krožniku in na vrh damo marinirano sipo za lep barvni kontrast.

 

 

 

 

 

 

 

sestavine

  • 5 sip 1 vrečka s črnilom 500 g riža arborio 1 šop listov blitve 1 kozarec belega vina 1 l ribje jušne osnove 1 čebula 1 strok česna 2 žlici oljčnega oljaMarinada1 šopek peteršilja 1 čili paprika 2 žlici oljčnega olja 1 ščepec soli

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse