Piščanec v vinu Brunello
Recept je iz: Donal Skehan
PRIPRAVA
Suhe jurčke damo v skledo, jih prelijemo z mlačno vodo ter namakamo, dokler se ne zmehčajo.
Panceto v ponvi popražimo do hrustljavega, jo vzamemo ven in damo na stran. Maščobo pustimo v ponvi in na njej popražimo čebulo in česen. Nato ju vzamemo ven in shranimo skupaj s panceto.
V isti ponvi segrejemo nekaj žlic oljčnega olja skupaj z začimbami in kose piščanca pečemo približno 2 minuti na vsaki strani.
Nato dodamo panceto ter čebulo in česen. Dobro premešamo.
Dodamo vino in gobe z nekaj vode, v kateri so se namakale. Zmanjšamo ogenj, pokrijemo in kuhamo 25-30 minut, dokler piščanec ni povsem kuhan.
Meso položimo na krožnik in okrasimo z gladkolistnim peteršiljem.
sestavine
- 1 piščanec očiščen drobovja in narezan na kose 0.5 steklenice vina brunello 80 g pancete narezane na kocke 40 g suhih jurčkov 1 rdeča čebula drobno nasekljana 2 stroka česna nasekljana ekstra deviško oljčno olje črni poper sol gladkolistni peteršilj za okras
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Donal Skehan
Nadevani kaneloni
Recepti Donal Skehan
Capuntelli s fižolom
Recepti Donal Skehan
Capunti s pestom iz posušenih paradižnikov
Recepti Donal Skehan
Testenine s slanino in zeljem
Recepti Donal Skehan
Lazanja z govejim bočnikom
Recepti Donal Skehan
Čokoladni tiramisu
Recepti Donal Skehan
Sendvič s hrustljavim piščancem
Recepti Donal Skehan
Praznično brusnični nadev
Recepti Donal Skehan
Irska jabolčna torta s slanim karamelom
Recepti Donal Skehan
Piščanec z mangovo salso