Piščanec v vinu Brunello

Piščanec v vinu Brunello

Opis

PRIPRAVA

Suhe jurčke damo v skledo, jih prelijemo z mlačno vodo ter namakamo, dokler se ne zmehčajo.

Panceto v ponvi popražimo do hrustljavega, jo vzamemo ven in damo na stran. Maščobo pustimo v ponvi in na njej popražimo čebulo in česen. Nato ju vzamemo ven in shranimo skupaj s panceto.

V isti ponvi segrejemo nekaj žlic oljčnega olja skupaj z začimbami in kose piščanca pečemo približno 2 minuti na vsaki strani.

Nato dodamo panceto ter čebulo in česen. Dobro premešamo.

Dodamo vino in gobe z nekaj vode, v kateri so se namakale. Zmanjšamo ogenj, pokrijemo in kuhamo 25-30 minut, dokler piščanec ni povsem kuhan.

Meso položimo na krožnik in okrasimo z gladkolistnim peteršiljem.

 

 

sestavine

  • 1 piščanec
  • očiščen drobovja in narezan na kose
  • 0.5 steklenice vina brunello
  • 80 g pancete
  • narezane na kocke
  • 40 g suhih jurčkov
  • 1 rdeča čebula
  • drobno nasekljana
  • 2 stroka česna
  • nasekljana
  • ekstra deviško oljčno olje
  • črni poper
  • sol
  • gladkolistni peteršilj za okras

Sorodni recepti