Piščanec v vinu Brunello

PRIPRAVA

Suhe jurčke damo v skledo, jih prelijemo z mlačno vodo ter namakamo, dokler se ne zmehčajo.

Panceto v ponvi popražimo do hrustljavega, jo vzamemo ven in damo na stran. Maščobo pustimo v ponvi in na njej popražimo čebulo in česen. Nato ju vzamemo ven in shranimo skupaj s panceto.

V isti ponvi segrejemo nekaj žlic oljčnega olja skupaj z začimbami in kose piščanca pečemo približno 2 minuti na vsaki strani.

Nato dodamo panceto ter čebulo in česen. Dobro premešamo.

Dodamo vino in gobe z nekaj vode, v kateri so se namakale. Zmanjšamo ogenj, pokrijemo in kuhamo 25-30 minut, dokler piščanec ni povsem kuhan.

Meso položimo na krožnik in okrasimo z gladkolistnim peteršiljem.

 

 

sestavine

  • 1 piščanec očiščen drobovja in narezan na kose 0.5 steklenice vina brunello 80 g pancete narezane na kocke 40 g suhih jurčkov 1 rdeča čebula drobno nasekljana 2 stroka česna nasekljana ekstra deviško oljčno olje črni poper sol gladkolistni peteršilj za okras

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse