Capuntelli s fižolom

PRIPRAVA

Beli fižol namočimo čez noč. Po 24 urah ga odcedimo ter kuhamo v soljeni vodi uro in pol oziroma dokler se ne zmehča. Odcedimo in položimo na stran.

V loncu segrejemo oljčno olje s prepolovljenim strokom česna. 

Paradižnike narežemo na četrtine in jih damo v lonec. Dušimo jih na srednjem ognju, dokler se ne zmehčajo, približno 7-8 minut. Začinimo s soljo. 

Sveže testenine capunti kuhamo v soljeni vreli vodi, dokler ne priplavajo na površje. 

Testenine odcedimo in jih v postrežni posodi pomešamo z omako iz oljčnega olja in paradižnika ter belim fižolom. Okrasimo z nasekljanim peteršiljem.

 

 

 

sestavine

  • 400 g svežih testenin capuntelli/capunti dolžine dveh prstov 230 g belega fižola (suhega in namočenega čez noč) 6 češnjevih paradižnikov 1 prepolovljen strok česna 4 žlice oljčnega olja sol 1 ščepec nasekljanega peteršilja za okras

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse