Capuntelli s fižolom
Recept je iz: Donal Skehan

PRIPRAVA
Beli fižol namočimo čez noč. Po 24 urah ga odcedimo ter kuhamo v soljeni vodi uro in pol oziroma dokler se ne zmehča. Odcedimo in položimo na stran.
V loncu segrejemo oljčno olje s prepolovljenim strokom česna.
Paradižnike narežemo na četrtine in jih damo v lonec. Dušimo jih na srednjem ognju, dokler se ne zmehčajo, približno 7-8 minut. Začinimo s soljo.
Sveže testenine capunti kuhamo v soljeni vreli vodi, dokler ne priplavajo na površje.
Testenine odcedimo in jih v postrežni posodi pomešamo z omako iz oljčnega olja in paradižnika ter belim fižolom. Okrasimo z nasekljanim peteršiljem.
sestavine
- 400 g svežih testenin capuntelli/capunti dolžine dveh prstov 230 g belega fižola (suhega in namočenega čez noč) 6 češnjevih paradižnikov 1 prepolovljen strok česna 4 žlice oljčnega olja sol 1 ščepec nasekljanega peteršilja za okras
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Donal Skehan
Nadevani kaneloni
Recepti Donal Skehan
Capunti s pestom iz posušenih paradižnikov
Recepti Donal Skehan
Piščanec v vinu Brunello
Recepti Donal Skehan
Ramen z instant rezanci in tofujem iz cvrtnika
Recepti Donal Skehan
Piščančji sataj z rižem in zelenjavo
Recepti Donal Skehan
Testenine s slanino in zeljem
Recepti Donal Skehan
Testenine s kozicami in pil pilom
Recepti Donal Skehan
Lazanja z govejim bočnikom
Recepti Donal Skehan
Masleni piščanec v ekonom loncu
Recepti Donal Skehan
Čokoladni tiramisu