Poznate Kirsten Tibballs? Priznana avstralska slaščičarka in čokoladna mojstrica je znana po svojih edinstvenih in ustvarjalnih sladicah ter svojem znanju o čokoladi. Sedaj pa lahko njene okuse preizkusite tudi vi - vabimo vas, da si pogledate recept in ga poskusite pripraviti kar doma!

sestavine

  • ARAŠIDOV MOUSSE:
  • 22 g goste smetane s 35 % maščobe, ohlajene
  • 100 g sladkorja (superfinega)
  • 50 ml vode
  • ¼ ČŽ vaniljeve paste
  • 125 g hrustljavega arašidovega masla
  • 50 g kakovostne bele čokolade
  • 40 g nesoljenega masla
  • 2 g morske soli
  • DOKONČANJE:
  • 400 g kakovostne mlečne čokolade za pomakanje
  • 100 g slanih arašidov za posip

Priprava

  • Mousse
  • 1. Izrežite šest kvadratov folije (20 cm x 20 cm) in jo položite v v modelčke. Do polovice stepite smetano in jo dajte v skledo. Smetano pokrijte s plastično folijo in dajte v hladilnik. V kozici zavrite sladkor, vodo in vaniljevo pasto. Arašidovo maslo in belo čokolado dajte v skledo in jo prelijte z vrelo tekočino ter zmešajte, da se poveže.
  • 2. Dodajte maslo in sol ter zmešajte s metlico. Ohladite na telesno temperaturo, preden vmešate smetano,. Odmerite 100 go semifredda in ga dajte v vsak modelček. Vrh folije stisnite in zavijte, da nastane solza. modele dajte v zamrzovalnik za štiri ure.
  • Dokončanje
  • 1. Čokolado stopite ali temperirajte, če vsebuje kakavovo maslo. Za temperiranje čokolado zagrejte v plastični skledi v mikrovalovki v intervalih po 30 sekund, dokler polovica ni stopljena. Močno mešajte brez gretja, dokler se vsa čokolada ne stopi. Če kakšen kos vztraja, ga zagrejte s fenom in ves čas mešajte. Grobo nasekljajte arašide.
  • 2. Semifreddo vzemite iz modelov in odstranite folijo. V dno vsakega zapičite zobotrebec. Preverite, da je še zamrznjen, preden ga prevlečete s čokolado. Dvignite zobotrebec in semifreddo pomočite v skledo čokolade. Čokolada se bo hitro strdila, zato semifreddo hitro posujte z arašidi in odložite na krožnik. Vrnite v zamrzovalnik, dokler ga ne postrežete.

Sorodni recepti

Poglej vse