Opis

Čokoladni puding s tekočo sredico in smetano.

Priprava

Mousse

Izrežite šest kvadratov folije (20 cm x 20 cm) in jo položite v v modelčke. Do polovice stepite smetano in jo dajte v skledo. Smetano pokrijte s plastično folijo in dajte v hladilnik. V kozici zavrite sladkor, vodo in vaniljevo pasto. Arašidovo maslo in belo čokolado dajte v skledo in jo prelijte z vrelo tekočino ter zmešajte, da se poveže. Dodajte maslo in sol ter zmešajte s metlico. Ohladite na telesno temperaturo, preden vmešate smetano,. Odmerite 100 go semifredda in ga dajte v vsak modelček. Vrh folije stisnite in zavijte, da nastane solza. modele dajte v zamrzovalnik za štiri ure.

Dokončanje

Čokolado stopite ali temperirajte, če vsebuje kakavovo maslo. Za temperiranje čokolado zagrejte v plastični skledi v mikrovalovki v intervalih po 30 sekund, dokler polovica ni stopljena. Močno mešajte brez gretja, dokler se vsa čokolada ne stopi. Če kakšen kos vztraja, ga zagrejte s fenom in ves čas mešajte. Grobo nasekljajte arašide. Semifreddo vzemite iz modelov in odstranite folijo. V dno vsakega zapičite zobotrebec. Preverite, da je še zamrznjen, preden ga prevlečete s čokolado. Dvignite zobotrebec in semifreddo pomočite v skledo čokolade. Čokolada se bo hitro strdila, zato semifreddo hitro posujte z arašidi in odložite na krožnik. Vrnite v zamrzovalnik, dokler ga ne postrežete.

sestavine

Arašidov mousse

  • 22 g goste smetane s 35 % maščobe, ohlajene      
  • 100 g sladkorja (superfinega)50 ml vode
    ¼ ČŽ vaniljeve paste 
  • 125 g hrustljavega arašidovega masla
  • 50 g kakovostne bele čokolade                   
  • 40 g nesoljenega masla
  • 2 g morske soli

Dokončanje

  • 400 g kakovostne mlečne čokolade za pomakanje
  • 100 g slanih arašidov za posip

Sorodni recepti