Arašidov semifreddo
Recept je iz: Kirsten Tibballs
Poznate Kirsten Tibballs? Priznana avstralska slaščičarka in čokoladna mojstrica je znana po svojih edinstvenih in ustvarjalnih sladicah ter svojem znanju o čokoladi. Sedaj pa lahko njene okuse preizkusite tudi vi - vabimo vas, da si pogledate recept in ga poskusite pripraviti kar doma!
sestavine
- ARAŠIDOV MOUSSE:
- 22 g goste smetane s 35 % maščobe, ohlajene
- 100 g sladkorja (superfinega)
- 50 ml vode
- ¼ ČŽ vaniljeve paste
- 125 g hrustljavega arašidovega masla
- 50 g kakovostne bele čokolade
- 40 g nesoljenega masla
- 2 g morske soli
- DOKONČANJE:
- 400 g kakovostne mlečne čokolade za pomakanje
- 100 g slanih arašidov za posip
Priprava
- Mousse
- 1. Izrežite šest kvadratov folije (20 cm x 20 cm) in jo položite v v modelčke. Do polovice stepite smetano in jo dajte v skledo. Smetano pokrijte s plastično folijo in dajte v hladilnik. V kozici zavrite sladkor, vodo in vaniljevo pasto. Arašidovo maslo in belo čokolado dajte v skledo in jo prelijte z vrelo tekočino ter zmešajte, da se poveže.
- 2. Dodajte maslo in sol ter zmešajte s metlico. Ohladite na telesno temperaturo, preden vmešate smetano,. Odmerite 100 go semifredda in ga dajte v vsak modelček. Vrh folije stisnite in zavijte, da nastane solza. modele dajte v zamrzovalnik za štiri ure.
- Dokončanje
- 1. Čokolado stopite ali temperirajte, če vsebuje kakavovo maslo. Za temperiranje čokolado zagrejte v plastični skledi v mikrovalovki v intervalih po 30 sekund, dokler polovica ni stopljena. Močno mešajte brez gretja, dokler se vsa čokolada ne stopi. Če kakšen kos vztraja, ga zagrejte s fenom in ves čas mešajte. Grobo nasekljajte arašide.
- 2. Semifreddo vzemite iz modelov in odstranite folijo. V dno vsakega zapičite zobotrebec. Preverite, da je še zamrznjen, preden ga prevlečete s čokolado. Dvignite zobotrebec in semifreddo pomočite v skledo čokolade. Čokolada se bo hitro strdila, zato semifreddo hitro posujte z arašidi in odložite na krožnik. Vrnite v zamrzovalnik, dokler ga ne postrežete.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Nadiya Hussain
Rulada z eklerji
Recepti Božične pite s suhim sadjem
Recepti Curtis Stone
Pita banoffee v kozarčkih
Recepti Curtis Stone
Češnjeva pita z drobljencem
Recepti Nico Reynolds
Pečene breskve s kremo iz medu, timijana in maskarponeja
Recepti Curtis Stone
Kokosova panna cotta ter sorbet s pasijonko in mezcalom
Recepti Nico Reynolds
Čokoladni rjavčki s pečenimi jagodami
Recepti Rudolph van Veen
Čokoladni tartufi z bloody mary
Recepti Luca Ciano
Čokoladni špageti z lešniki in belo čokolado
Recepti Nico Reynolds
Karameliziran banana split s kokosovo kremo