Tagine z jagnjetino in čičeriko na način Annabel Langbein

Pečico segrejemo na 200 ˚C pri vključenem ventilatorju. Jagnječje krače damo v skledo ali papirnato vrečko skupaj s kuminim, koriandrom, cimetom, origanom, kajenskim poprom, soljo in poprom. Pretresemo, da prekrijemo meso z začimbno mešanico. Krače razporedimo po pekaču, pokapamo z dvema žlicama oljčnega olja in pečemo, dokler ne porjavijo in spustijo maščobo. (40-45 minut).

Medtem ko je meso v pečici, v velikem loncu segrejemo preostalo žlico oljčnega olja in na njem pražimo čebulo in česen, dokler se malce ne zmehčata (okrog 5 minut). Dodamo čilijevo pasto, čili ali hariso in pražimo okrog eno minuto. Prilijemo jušno osnovo, dodamo marelice in čičeriko ter pustimo, da zavre.

Meso vzamemo iz pečice. Temperaturo pečice zmanjšamo na 160 °C. Odlijemo maščobo iz pekača in jo zavržemo. V pekač dodamo nekaj omake s čičeriko, malo premešamo, da se zlijejo okusi, nato dodamo preostalo čičeriko. Dobro pokrijemo in pečemo, dokler se meso ne zmehča (2½-3 ure). Pokusimo in začinimo po potrebi. Pokapamo z limoninim sokom in postrežemo. 


Pečico segrejemo na 200 ˚C pri vključenem ventilatorju. Jagnječje krače damo v skledo ali papirnato vrečko skupaj s kuminim, koriandrom, cimetom, origanom, kajenskim poprom, soljo in poprom. Pretresemo, da prekrijemo meso z začimbno mešanico. Krače razporedimo po pekaču, pokapamo z dvema žlicama oljčnega olja in pečemo, dokler ne porjavijo in spustijo maščobo. (40-45 minut).

Medtem ko je meso v pečici, v velikem loncu segrejemo preostalo žlico oljčnega olja in na njem pražimo čebulo in česen, dokler se malce ne zmehčata (okrog 5 minut). Dodamo čilijevo pasto, čili ali hariso in pražimo okrog eno minuto. Prilijemo jušno osnovo, dodamo marelice in čičeriko ter pustimo, da zavre.

Meso vzamemo iz pečice. Temperaturo pečice zmanjšamo na 160 °C. Odlijemo maščobo iz pekača in jo zavržemo. V pekač dodamo nekaj omake s čičeriko, malo premešamo, da se zlijejo okusi, nato dodamo preostalo čičeriko. Dobro pokrijemo in pečemo, dokler se meso ne zmehča (2½-3 ure). Pokusimo in začinimo po potrebi. Pokapamo z limoninim sokom in postrežemo. 

sestavine

  • Sestavine6 jagnječjih krač 3 žličke mletega kumina 3 žličke mletega koriandra 1 žlička cimeta 1 žlička suhega origana 1 žlička kajenskega popra morska sol in mleti črni poper 3 žlice deviškega oljčnega olja 2 veliki čebuli (nasekljani) 4 stroki česna nasekljan 2 žličke rdečega čilija drobno narezanega 750 ml piščančje ali zelenjavne jušne osnove 1 skodelica suhih marelic 3 skodelice kuhane čičerike 2 žlici limoninega soka 0.25 skodelice koriandrovih listov

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse