Zeljna solata s hrenom na način Annabel Langbein

Zeljna solata s hrenom na način Annabel Langbein

Opis

Za preliv s hrenom damo vse sestavine v manjši kozarec in dobro pretresemo. Preliv lahko v hladilniku hranimo do enega tedna. Odličen je z različno zelenjavo.

Za solato damo v skledo narezano zelje. Pregneteno ga s prsti, da pretrgamo vlakna in ga zmehčamo. Dodamo preostale sestavine in premešamo. Če solate ne bomo takoj postregli, jo pokrijemo in shranimo. Na hladnem lahko počaka do 24 ur. Tik pred postrežbo jo prelijemo s hrenovim prelivom in premešamo.

Nasvet

Za sendviče s pečenim piščancem kupimo najbolj sveže in mehke žemljice. Nadevamo jih z zeljno solato s hrenovim prelivom in pečenim piščancem.

Oglejte si video Annabel pri pripravi tega recepta v njeni novi televizijski seriji Annabel Langbein: Okusno in naravno vse leto na annabel-langbein.com


Za preliv s hrenom damo vse sestavine v manjši kozarec in dobro pretresemo. Preliv lahko v hladilniku hranimo do enega tedna. Odličen je z različno zelenjavo.

Za solato damo v skledo narezano zelje. Pregneteno ga s prsti, da pretrgamo vlakna in ga zmehčamo. Dodamo preostale sestavine in premešamo. Če solate ne bomo takoj postregli, jo pokrijemo in shranimo. Na hladnem lahko počaka do 24 ur. Tik pred postrežbo jo prelijemo s hrenovim prelivom in premešamo.

Nasvet

Za sendviče s pečenim piščancem kupimo najbolj sveže in mehke žemljice. Nadevamo jih z zeljno solato s hrenovim prelivom in pečenim piščancem.

 

Oglejte si video Annabel pri pripravi tega recepta v njeni novi televizijski seriji Annabel Langbein: Okusno in naravno vse leto na annabel-langbein.com

sestavine

Sestavine

  • 0.25 velike trdne glave zelja
  • 2 stebelni zeleni
  • 0.5 zelene paprike
  • nasekljane
  • 2 mladi čebulici
  • drobno nasekljani
  • 0.25 skodelice drobno nasekljanega gladkolistnega peteršilja
  • 1 žlička makovih semen ali semen črne kumine

Preliv s hrenom

  • 1 šalotka
  • drobno nasekljana
  • 1 žlička mletega svežega hrena ali 1-2 žlički hrena iz kozarčka
  • 1 žlica sladkorja
  • 2 žlici belega vinskega kisa
  • 120 ml ekstra deviškega oljčnega olja
  • sol in poper po želji

Sorodni recepti