Masleno testo Annabel Langbein

Masleno testo Annabel Langbein

Opis

Maslo penasto stepemo, nato dodamo sladkor in mešamo, dokler se ne povežeta. Ni treba, da se sladkor povsem raztopi. Vmešamo rumenjak in smetano, kislo smetano ali crème fraîche, dokler ne dobimo gladke zmesi. Dodamo moko in gnetemo, dokler ni več videti zaplat masla. Pazimo, da ne mešamo predolgo. Testo razdelimo na dva dela in zavijemo v papir za peko. Dobimo dva dolga valja, velika okrog 20 cm x 5 cm. Testo damo na hladno, da se strdi (vsaj 30 minut). V hladilniku ga lahko hranimo en teden ali zamrznemo do takrat, ko ga bomo potrebovali.

Pečico segrejemo na 150 ˚C pri vključenem ventilatorju. Dva pekača obložimo s papirjem za peko. Valja narežemo na 5-mm rezine in razporedimo po pripravljenih pekačih. Pečemo tako dolgo, da keksi malce porumenijo (okrog 15 minut). Pustimo, da se ohladijo na pekaču, preden jih spravimo v nepredušno posodo. Maslo penasto stepemo, nato dodamo sladkor in mešamo, dokler se ne povežeta. Ni treba, da se sladkor povsem raztopi. Vmešamo rumenjak in smetano, kislo smetano ali crème fraîche, dokler ne dobimo gladke zmesi. Dodamo moko in gnetemo, dokler ni več videti zaplat masla. Pazimo, da ne mešamo predolgo. Testo razdelimo na dva dela in zavijemo v papir za peko. Dobimo dva dolga valja, velika okrog 20 cm x 5 cm. Testo damo na hladno, da se strdi (vsaj 30 minut). V hladilniku ga lahko hranimo en teden ali zamrznemo do takrat, ko ga bomo potrebovali.

Pečico segrejemo na 150 ˚C pri vključenem ventilatorju. Dva pekača obložimo s papirjem za peko. Valja narežemo na 5-mm rezine in razporedimo po pripravljenih pekačih. Pečemo tako dolgo, da keksi malce porumenijo (okrog 15 minut). Pustimo, da se ohladijo na pekaču, preden jih spravimo v nepredušno posodo. 

sestavine

Sestavine

  • 400 g masla pri sobni temperaturi
  • 200 g sladkorja
  • 1 rumenjak
  • 2 žlici smetane
  • kisle smetane ali crème fraîche
  • 400 g moke

Sorodni recepti