Popolni beluši Annabel Langbein

Popolni beluši Annabel Langbein

Opis

Odlomimo žilave konce belušev (uporabimo jih lahko pri kuhanju jušne osnove). Vodo, maslo in sol damo v kozico ali veliko ponev, ki je dovolj široka, da lahko vanjo zložimo beluše. Vodo z maslom in soljo zavremo. Nato dodamo beluše, posodo pokrijemo in kuhamo le tako dolgo, da se beluši zmehčajo (tri do pet minut, odvisno od debeline. Dobro jih odcedimo, damo na servirni krožnik in takoj postrežemo.

 

Nasvet

Ko pripravljamo beluše, jih prelomimo čim bližje koncu, na točki, kjer mehko steblo postane žilavo.

Beluši zrastejo v samo 48 urah. Izberite tesno stisnjene glave in trdne peclje. Z odrezanimi konci jih postavimo v vodo, podobno kot cvetje v popkih.

Več receptov Annabel Langbein najdete na: annabel-langbein.com 


Odlomimo žilave konce belušev (uporabimo jih lahko pri kuhanju jušne osnove). Vodo, maslo in sol damo v kozico ali veliko ponev, ki je dovolj široka, da lahko vanjo zložimo beluše. Vodo z maslom in soljo zavremo. Nato dodamo beluše, posodo pokrijemo in kuhamo le tako dolgo, da se beluši zmehčajo (tri do pet minut, odvisno od debeline. Dobro jih odcedimo, damo na servirni krožnik in takoj postrežemo.

 

Nasvet

Ko pripravljamo beluše, jih prelomimo čim bližje koncu, na točki, kjer mehko steblo postane žilavo.

Beluši zrastejo v samo 48 urah. Izberite tesno stisnjene glave in trdne peclje. Z odrezanimi konci jih postavimo v vodo, podobno kot cvetje v popkih.

sestavine

Sestavine

  • 3 prgišča belušev
  • 250 ml vode
  • 1 žlica masla
  • 1 žlička soli

Sorodni recepti