Račja solata z marmeladnim prelivom

Če uporabimo pečeno račko ali račko z žara iz azijskih restavracij ali supermarketov, bomo to okusno solato hitro pripravili, še posebej, če marmeladni preliv pripravimo vnaprej in ga imamo pripravljenega v hladilniku. Če račke ne dobimo, je solata prav tako okusna s piščancem.

Za marmeladni preliv vse sestavine damo v majhen kozarec, pokrijemo in dobro pretresemo. Preliv lahko hranimo v hladilniku do dva tedna.

Za solato premešamo vse sestavine v skledi, dodamo preliv, premešamo in postrežemo.


Če uporabimo pečeno račko ali račko z žara iz azijskih restavracij ali supermarketov, bomo to okusno solato hitro pripravili, še posebej, če marmeladni preliv pripravimo vnaprej in ga imamo pripravljenega v hladilniku. Če račke ne dobimo, je solata prav tako okusna s piščancem.

Za marmeladni preliv vse sestavine damo v majhen kozarec, pokrijemo in dobro pretresemo. Preliv lahko hranimo v hladilniku do dva tedna.

Za solato premešamo vse sestavine v skledi, dodamo preliv, premešamo in postrežemo.

sestavine

  • Sestavine4 pečena račja bedra ali ena cela pečena raca natrgana na koščke 6 prgišč solatnih listov 150 g snežnega graha tanko narezanega 2 mladi čebulici drobno nasekljani 2 skodelici kalčkov fižola mungo 0.5 skodelice praženih arašidov ali indijskih oreščkov 0.25 skodelice natrganih listkov meteMarmeladni preliv2 žlici marmelade iz agrumov ali druge marmelade 0.5 skodelice pomarančnega soka 2 žlički olja 1 žlička riževega kisa 2 žlički ribje omake 1 žlička sezamovega olja 1 žlička drobno nasekljanega ingverja 0.5 žličke mešanice kitajskih začimb "five-spice powder" črni poper po želji

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse