Račja solata z marmeladnim prelivom

Račja solata z marmeladnim prelivom

Opis

Če uporabimo pečeno račko ali račko z žara iz azijskih restavracij ali supermarketov, bomo to okusno solato hitro pripravili, še posebej, če marmeladni preliv pripravimo vnaprej in ga imamo pripravljenega v hladilniku. Če račke ne dobimo, je solata prav tako okusna s piščancem.

Za marmeladni preliv vse sestavine damo v majhen kozarec, pokrijemo in dobro pretresemo. Preliv lahko hranimo v hladilniku do dva tedna.

Za solato premešamo vse sestavine v skledi, dodamo preliv, premešamo in postrežemo.


Če uporabimo pečeno račko ali račko z žara iz azijskih restavracij ali supermarketov, bomo to okusno solato hitro pripravili, še posebej, če marmeladni preliv pripravimo vnaprej in ga imamo pripravljenega v hladilniku. Če račke ne dobimo, je solata prav tako okusna s piščancem.

Za marmeladni preliv vse sestavine damo v majhen kozarec, pokrijemo in dobro pretresemo. Preliv lahko hranimo v hladilniku do dva tedna.

Za solato premešamo vse sestavine v skledi, dodamo preliv, premešamo in postrežemo.

sestavine

Sestavine

  • 4 pečena račja bedra ali ena cela pečena raca
  • natrgana na koščke
  • 6 prgišč solatnih listov
  • 150 g snežnega graha
  • tanko narezanega
  • 2 mladi čebulici
  • drobno nasekljani
  • 2 skodelici kalčkov fižola mungo
  • 0.5 skodelice praženih arašidov ali indijskih oreščkov
  • 0.25 skodelice natrganih listkov mete

Marmeladni preliv

  • 2 žlici marmelade iz agrumov ali druge marmelade
  • 0.5 skodelice pomarančnega soka
  • 2 žlički olja
  • 1 žlička riževega kisa
  • 2 žlički ribje omake
  • 1 žlička sezamovega olja
  • 1 žlička drobno nasekljanega ingverja
  • 0.5 žličke mešanice kitajskih začimb "five-spice powder"
  • črni poper po želji

Sorodni recepti