Začinjeni morski ocvrtki Annabel Langbein

Začinjeni morski ocvrtki Annabel Langbein

Opis

V skledi zmešamo moki, pecilni prašek, kurkumo, kokosovo smetano, beljak, čilijevo omako, ingver, sol in poper v gladko testo. Vmešamo vse druge sestavine razen olja. Ohladimo do priprave.

Ko se pripravimo speči ocvrtke, segrejemo pečico na 160 ˚C. Pekač obložimo s papirjem za peko. V težki ponvi segrejemo nekaj olja. Dodajamo po žlico mešanice in ocvrtke cvremo v več rundah na srednjem ognju. Ocvremo jih skoraj do konca (okrog tri minute na vsaki strani). Napol ocvrte jih v eni plasti razporedimo po pripravljenem pekaču. Do te točke jih lahko pripravimo vnaprej, ohladimo na sobno temperaturo do takrat, ko jih potrebujemo, preden jih dokončamo v pečici. Ko vse ocvrtke lepo zapečemo do rjavega, jih zložimo na pekač in do konca spečemo v pečici (okrog deset minut). Preden ocvrtke postrežemo, na vsakega damo malo gvakamoleja in po želji postrežemo s suhim drobljenim čilijem. 

Nasvet

Odlični so s tajsko čilijevo pomako.

 

Oglejte si video Annabel pri pripravi tega recepta v njeni novi televizijski seriji Annabel Langbein: Okusno in naravno vse leto na annabel-langbein.com



V skledi zmešamo moki, pecilni prašek, kurkumo, kokosovo smetano, beljak, čilijevo omako, ingver, sol in poper v gladko testo. Vmešamo vse druge sestavine razen olja. Ohladimo do priprave.

Ko se pripravimo speči ocvrtke, segrejemo pečico na 160 ˚C. Pekač obložimo s papirjem za peko. V težki ponvi segrejemo nekaj olja. Dodajamo po žlico mešanice in ocvrtke cvremo v več rundah na srednjem ognju. Ocvremo jih skoraj do konca (okrog tri minute na vsaki strani). Napol ocvrte jih v eni plasti razporedimo po pripravljenem pekaču. Do te točke jih lahko pripravimo vnaprej, ohladimo na sobno temperaturo do takrat, ko jih potrebujemo, preden jih dokončamo v pečici. Ko vse ocvrtke lepo zapečemo do rjavega, jih zložimo na pekač in do konca spečemo v pečici (okrog deset minut). Preden ocvrtke postrežemo, na vsakega damo malo gvakamoleja in po želji postrežemo s suhim drobljenim čilijem. 

Nasvet

Odlični so s tajsko čilijevo pomako.

Oglejte si video Annabel pri pripravi tega recepta v njeni novi televizijski seriji Annabel Langbein: Okusno in naravno vse leto na annabel-langbein.com


sestavine

Sestavine

  • 90 g samovzhajajoče moke
  • 60 g riževe moke
  • 0.5 žličke pecilnega praška
  • 0.5 žlička kurkume
  • 180 ml kokosove smetane
  • 1 beljak
  • 2 žlici sladke čilijeve omake
  • 4 žličke drobno nasekljanega svežega ingverja
  • 1 žlička soli
  • mleti črni poper
  • 300 g surovega mesa kozic
  • 500 ml naribanega surovega sladkega krompirja
  • 1 zeleni del mlade čebulice
  • 2 žlici koriandrovih listov
  • nasekljanih
  • olje za cvrtje

Za postrežbo:

  • zdrobljeni suhi čili
  • gvakamole
  • zdrobljeni suhi čili
  • gvakamole

Sorodni recepti