Poznate Kirsten Tibballs? Priznana avstralska slaščičarka in čokoladna mojstrica je znana po svojih edinstvenih in ustvarjalnih sladicah ter svojem znanju o čokoladi. Sedaj pa lahko njene okuse preizkusite tudi vi - vabimo vas, da si pogledate recept in ga poskusite pripraviti kar doma!

sestavine

  • 300 g makadamij
  • 125 g fino mletega sladkorja
  • 25 ml vode
  • 10 g neslanega masla
  • 300 g kakovostne mlečne čokolade

Priprava

  • Pražene makadamije v sladkornem sirupu z dvojno plastjo stopljene mlečne čokolade.
  • 1. Makadamije pražite v pečici pri 160°C do zlatorjave barve. Potem jih vzemite ven in pustite na toplem. V bakreno kozico dajte vodo in sladkor ter zavrite. 2. S stranic postrgajte sirup, da se vam ne naredijo kristali. Sirup segrejte do 114°C, potem pa dodajte še tople  makadamije. Odstranite z ognja in mešajte, dokler sladkor okoli makadamij spet ne karamelizira. Spet prižgite štedilnik, da sladkor karamelizira.  Rahlo mešajte, da bo vsak orešek prekrit s karamelom. Potem ugasnite, dodajte maslo in sol ter mešajte, da prekrijete vse oreške. Na peki papir položite vsak orešek posebej. Ko se ohladijo, polovico drobno nasekljajte. Dajte jih v skledo in pokrijte s plastično folijo.
  • 3. Če čokolada vsebuje kakavovo maslo, jo stopite in temperirajte. To naredite tako, da jo v plastični posodi v mikrovalovki segrevate po 30 sekund naenkrat, dokler se ne stopi polovica čokolade. Potem močno mešajte, dokler se ne stopi vsa čokolada. Če se kakšen košček noče stopiti, lahko čokolado med mešanjem segrevate s sušilcem za lase. Cele makadamije potopite v mlečno čokolado, potem pa jih takoj povaljajte v nasekljanih. Ko se strdijo, jih je enkrat potopite v mlečno čokolado in položite na pekač s peki papirjem. Strjene makadamije bodo v zaprti posodi zdržale do dva meseca.

Sorodni recepti

Poglej vse