Čokoladni špageti z lešniki in belo čokolado
Recept je iz: Luca Ciano
Za pravi okus Italije bo poskrbel Luca Ciano, italijanski kuharski mojster, ki s svojo strastjo do hrane in izjemnimi kuharskimi veščinami ustvarja čarobne italijanske jedi. Pridruži se ostalim domačim kuharjem in pripravi še ti pristno italijansko jed. Buon appetito!
sestavine
- 80 g lešnikov, popečenih in grobo sesekljanih
- 150 g nesoljenega masla
- 150 g čokoladic Baci Perugina
- nekaj suhih piškotov za serviranje (po želji)
- ČOKOLADNE TESTENINE:
- 200 g moke tipa 00
- 50 g zdrobove moke za testenine
- 3-4 jajčni rumenjaki
- 50 g temne čokolade (70 % kakava), stopljene pri 40 °C
- 15 g temnega kakava v prahu
- GANAŠ IZ MLEČNE ČOKOLADE:
- 150 g mlečne čokolade, grobo sesekljane + 20 g za dekoracijo
- 250 g sveže smetane
Priprava
- 1. Za čokoladne testenine stepite rumenjake s ščepcem soli. Zmešajte obe vrsti moke in kakav v prahu ter po malem dodajajte zmiksana jajca, da dobite testo. Dodajte stopljeno čokolado in gnetite 5 minut. Pustite počivati v hladilniku 2 uri ali čez noč. Testo zvaljajte skozi strojček za izdelavo testenin in ga narežite na taglioline.
- 2. V skledo dajte čokolado in dodajte vrelo smetano. Mešajte, da se čokolada popolnoma stopi.
- 3. Zavrite veliko količino osoljene vode.
- 4. V ponev dajte maslo in segrevajte, dokler ne postane rjave barve. Dodajte lešnike.
- 5. V vrelo vodo dajte testenine in jih kuhajte 2 minuti, zatem jih odcedite in 1 minuto mešajte z maslom.
- 6. Testenine postrezite z veliko količino ganaša iz mlečne čokolade, dodajte nadrobljene čokoladice Baci Perugina in naribano čokolado ter okrasite z zdrobljenimi piškoti.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Michela Chiappa
Popečene breskve s pomarančnim sirupom
Recepti Nadiya Hussain
Rulada z eklerji
Recepti Božične pite s suhim sadjem
Recepti Curtis Stone
Pita banoffee v kozarčkih
Recepti Curtis Stone
Češnjeva pita z drobljencem
Recepti Nico Reynolds
Pečene breskve s kremo iz medu, timijana in maskarponeja
Recepti Curtis Stone
Kokosova panna cotta ter sorbet s pasijonko in mezcalom
Recepti Michela Chiappa
Krema iz rikote
Recepti Marcus Wareing
Sadni krokant
Recepti Nico Reynolds
Čokoladni rjavčki s pečenimi jagodami