Za pravi okus Italije bo poskrbel Luca Ciano, italijanski kuharski mojster, ki s svojo strastjo do hrane in izjemnimi kuharskimi veščinami ustvarja čarobne italijanske jedi. Pridruži se ostalim domačim kuharjem in pripravi še ti pristno italijansko jed. Buon appetito!

sestavine

  • 80 g lešnikov, popečenih in grobo sesekljanih
  • 150 g nesoljenega masla
  • 150 g čokoladic Baci Perugina
  • nekaj suhih piškotov za serviranje (po želji)
  • ČOKOLADNE TESTENINE:
  • 200 g moke tipa 00
  • 50 g zdrobove moke za testenine
  • 3-4 jajčni rumenjaki
  • 50 g temne čokolade (70 % kakava), stopljene pri 40 °C
  • 15 g temnega kakava v prahu
  • GANAŠ IZ MLEČNE ČOKOLADE:
  • 150 g mlečne čokolade, grobo sesekljane + 20 g za dekoracijo
  • 250 g sveže smetane

Priprava

  • 1. Za čokoladne testenine stepite rumenjake s ščepcem soli. Zmešajte obe vrsti moke in kakav v prahu ter po malem dodajajte zmiksana jajca, da dobite testo. Dodajte stopljeno čokolado in gnetite 5 minut. Pustite počivati v hladilniku 2 uri ali čez noč. Testo zvaljajte skozi strojček za izdelavo testenin in ga narežite na taglioline.
  • 2. V skledo dajte čokolado in dodajte vrelo smetano. Mešajte, da se čokolada popolnoma stopi.
  • 3. Zavrite veliko količino osoljene vode.
  • 4. V ponev dajte maslo in segrevajte, dokler ne postane rjave barve. Dodajte lešnike.
  • 5. V vrelo vodo dajte testenine in jih kuhajte 2 minuti, zatem jih odcedite in 1 minuto mešajte z maslom.
  • 6. Testenine postrezite z veliko količino ganaša iz mlečne čokolade, dodajte nadrobljene čokoladice Baci Perugina in naribano čokolado ter okrasite z zdrobljenimi piškoti.

Sorodni recepti

Poglej vse