Čokoladna roža
Recept je iz: Kirsten Tibballs
Poznate Kirsten Tibballs? Priznana avstralska slaščičarka in čokoladna mojstrica je znana po svojih edinstvenih in ustvarjalnih sladicah ter svojem znanju o čokoladi. Sedaj pa lahko njene okuse preizkusite tudi vi - vabimo vas, da si pogledate recept in ga poskusite pripraviti kar doma!
sestavine
- 250 g kakovostne kuverture iz temne čokolade s 54 % kakava
Priprava
- 1. Izrežite pet trakov iz papirja za peko, velikih okoli 70 mm x 300 mm.
- 2. Dajte temno čokolado v kozico in jo segrevajte na indukcijski plošči, nastavljeni na stopnjo štiri, ob tem pa ves čas mešajte. Ko je zmes pol tekoča in pol trdna, odstavite z ognja in dajte čokolado v plastično posodo. Mešajte, dokler se vsi koščki ne stopijo.
- 3. Pomočite suh čopič za peko v čokolado. Oblikujte posamezne cvetne liste, tako da na trakove iz papirja za peko narišete rahlo ukrivljene črte.
- 4. Pustite deset cvetnih listov na delovni površini, 20 pa jih dajte v lonček ali vrč, da se ukrivijo. Pustite na sobni temperaturi, da se čokolada strdi, nato pa jo nežno odlepite od papirja za peko.
- 5. S sušilcem za lase rahlo segrejte čokolado in zraven mešajte.
- 6. Nakapajte žličko čokolade na sredo kvadrata iz papirja za peko.
- 7. Napravite zunanji sloj cvetnih listov, tako da pet ravnih listov razporedite v krog. Vsak list naj se na dnu stika s stopljeno čokolado.
- 8. Dodajte na sredino še malo stopljene čokolade in razporedite preostale ravne cvetne liste med prve.
- 9. Zadnjo stran ukrivljenih cvetnih listov pomočite v stopljeno čokolado in jih položite na sredino rože, tako da zapolnite ves prostor.
- 10. Pustite rožo na sobni temperaturi, da se strdi.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Michela Chiappa
Popečene breskve s pomarančnim sirupom
Recepti Nadiya Hussain
Rulada z eklerji
Recepti Božične pite s suhim sadjem
Recepti Curtis Stone
Pita banoffee v kozarčkih
Recepti Curtis Stone
Češnjeva pita z drobljencem
Recepti Nico Reynolds
Pečene breskve s kremo iz medu, timijana in maskarponeja
Recepti Curtis Stone
Kokosova panna cotta ter sorbet s pasijonko in mezcalom
Recepti Michela Chiappa
Krema iz rikote
Recepti Marcus Wareing
Sadni krokant
Recepti Nico Reynolds
Čokoladni rjavčki s pečenimi jagodami