Poznate Kirsten Tibballs? Priznana avstralska slaščičarka in čokoladna mojstrica je znana po svojih edinstvenih in ustvarjalnih sladicah ter svojem znanju o čokoladi. Sedaj pa lahko njene okuse preizkusite tudi vi - vabimo vas, da si pogledate recept in ga poskusite pripraviti kar doma!

sestavine

  • 250 g kakovostne kuverture iz temne čokolade s 54 % kakava

Priprava

  • 1. Izrežite pet trakov iz papirja za peko, velikih okoli 70 mm x 300 mm.
  • 2. Dajte temno čokolado v kozico in jo segrevajte na indukcijski plošči, nastavljeni na stopnjo štiri, ob tem pa ves čas mešajte. Ko je zmes pol tekoča in pol trdna, odstavite z ognja in dajte čokolado v plastično posodo. Mešajte, dokler se vsi koščki ne stopijo.
  • 3. Pomočite suh čopič za peko v čokolado. Oblikujte posamezne cvetne liste, tako da na trakove iz papirja za peko narišete rahlo ukrivljene črte.
  • 4. Pustite deset cvetnih listov na delovni površini, 20 pa jih dajte v lonček ali vrč, da se ukrivijo. Pustite na sobni temperaturi, da se čokolada strdi, nato pa jo nežno odlepite od papirja za peko.
  • 5. S sušilcem za lase rahlo segrejte čokolado in zraven mešajte.
  • 6. Nakapajte žličko čokolade na sredo kvadrata iz papirja za peko.
  • 7. Napravite zunanji sloj cvetnih listov, tako da pet ravnih listov razporedite v krog. Vsak list naj se na dnu stika s stopljeno čokolado.
  • 8. Dodajte na sredino še malo stopljene čokolade in razporedite preostale ravne cvetne liste med prve.
  • 9. Zadnjo stran ukrivljenih cvetnih listov pomočite v stopljeno čokolado in jih položite na sredino rože, tako da zapolnite ves prostor.
  • 10. Pustite rožo na sobni temperaturi, da se strdi.

Sorodni recepti

Poglej vse