Arancini

04:13

Naslednje predvajanje na TV

 1. Ponedeljek 10 Junij ob 12:00

  Kupujte kot Italijani (E01 - S01)

 2. Ponedeljek 10 Junij ob 12:30

  Silvijini družinski recepti (E02 - S01)

 3. Ponedeljek 10 Junij ob 19:00

  Kupujte kot Italijani (E01 - S01)

Povzetek

Silvia se vrača v tretji sezoni raziskovanja brezčasne italijanske strasti do domačih sestavin in družinskih obredov, s katerimi mnogi Avstralci italijanskih korenin še danes poskrbijo, da dobro jedo in nove generacije učijo o svetosti hrane.

Izseki

Epizode

 • 1

  Dan za pasato

  +

  Za Italijane je paradižnik narodni zaklad. Enkrat na leto se strastne italijanske družine iz vse Avstralije odzovejo klicu paradižnika. Skupaj pripravijo letno zalogo pasate, ki je osnova za vse italijanske paradižnikove omake.

 • 2

  Ferragosto

  +

  Ferragosto je poletni praznik, ki ga Italijani že več kot 2.000 let praznujejo na vrhuncu poletja. V tej epizodi Silvia gosti svoje italijanske prijatelje in pripravi krasno gostijo s tremi hodi.

 • 3

  Brez odpadkov

  +

  Italijanski kuharji se že v mladosti naučijo, da lahko z iznajdljivostjo v kuhinji marsikdaj poskrbijo za rešitev težav. Umetnost, da ostankom vdihnemo novo življenje, je ena najdragocenejših stvari, kar jih je Silvio naučila njena mama.

 • 4

  Dan za salame

  +

  Enkrat letno se Silvijinemu prijatelju Michaelu pridruži celotna družina za enega najbolj cenjenih družinskih ritualov v zvezi s hrano, dan za salame. V tej epizodi so Silvio povabili na družinsko srečanje.

 • 5

  Nedeljsko kosilo

  +

  Nedeljsko kosilo je v italiji poseben družinski obred, ki ga spoštujejo in slavijo po vsej državi. Ko so povabljeni tudi prijatelji, to ustvari poseben občutek pripadnosti.

 • 6

  Ljubezen do jajc

  +

  V Italiji je kulinarična tradicija jajc neločljivo povezana s testeninami in pecivom. V tej epizodi bo Silvia raziskala tri zelo različne jedi, ki so se vse rodile iz italijanske ljubezni do jajc.

 • 7

  Arrivederci, gluten!

  +

  Priznajmo si, ko gre za italijansko hrano, so ogljikovi hidrati glavni. Pica, testenine, panini – zdi se nemogoče, da bi z brezglutenskim življenjskim slogom lahko uživali v italijanski kulinariki.

 • 8

  Načrtovanje obrokov

  +

  Če imajo Italijani shrambo založeno s klasičnimi in raznolikimi sestavinami, nikoli ne bodo lačni in ne bodo zapravljali premoženja za naročanje hrane. Silvia bo prijatelju Claudiu pomagala pripraviti dve okusni in zdravi testeninski solati.

 • 9

  Značilne jedi

  +

  Italijanski domači kuharji imajo vedno značilno jed, ki se je njihova družina nikoli ne naveliča. V tej epizodi bo Silvii njena prijateljica Silvania razkrila recept za arancine, ki je v njeni družini že več generacij.

 • 10

  Italija od glave do pet

  +

  Če se ne boste prav kmalu odpravili na izlet po Italiji, ima Silvia za vas tri recepte, ki vas bodo popeljali na to pot. Od neverjetnega zavitka z bučkami, polnega okusov Kalabrije, do testenin linguine s pestom iz Genove.

Recepti