Pizzelle
Recept je iz: Silvia Colloca
Pizzelle (italijanski vaflji)
sestavine
- 6 jajc
- 9 žlic sladkorja v prahu (1–1/2 žlic sladkorja na jajce)
- Naribana lupina 1 limone
- 6 žlic ekstra deviškega olivnega olja
- 200–230 g navadne moke (odvisno od velikosti jajc)
- Ščepec grobe soli
- Olje za premazovanje
- Sladkor v prahu za posip (po želji)
Priprava
- V veliko skledo damo jajca in sladkor ter jih 2–3 minute stepamo, dokler ne postanejo bleda in puhasta. Dodamo limonino lupino in dobro premešamo.
- Moko presejemo čez mešanico in rahlo zmešamo z leseno žlico, da se sestavine dobro sprimejo. Najprej dodamo 200 g moke, če pa je mešanica še vedno preveč tekoča, dodamo preostalo moko, da dobimo lepljivo in gladko testo, podobno testu za palačinke.
- Beljake zmešamo s soljo, da nastanejo grudice. S kovinsko žlico beljake nežno vmešamo v testo.
- Segrejemo pekač za vaflje. Namastimo ga z maslom ali (kot je to delala moja babica) maščobo narezanega pršuta (razen če uporabljamo ponev proti prijemanju).
- 2 žlici zmesi damo v model, zapremo pokrov in pečemo do zlate barve. Na polovici vafelj obrnemo, da se obe strani dobro zapečeta.
- Vaflje posujemo s sladkorjem v prahu in takoj uživamo. Prav tako so božanski z nekaj sira mascarpone ali borovnicami.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Marelice s kokosovo glazuro
Recepti Sara La Fountain
Masleni kolački z borovnicami
Recepti Nenad Veljković
Kavni mousse z višnjami
Recepti Rudolph van Veen
Torta ob rojstvu otroka
Recepti Rudolph van Veen
Kolač ob rojstvu otroka
Recepti Rachel Khoo
Črni gozdiček v čokoladnih skledicah
Recepti Rachel Khoo
Brezpastirska pita
Recepti Rachel Khoo
Torta z jagodami in smetano
Recepti Rachel Khoo
Majhne pite z jagodičjem in kremo iz kremnega sira
Recepti Kiran Jethwa
Zvrnjen kolač s kruhovcem