Torta di Pane (kolač iz starega kruha) s čokolado in češnjami Torta

sestavine

  • 300 g starega kruha brez skorje
  • 400 ml mleka
  • 60 ml oljčnega olja
  • 2 jajci
  • 100 g kokosovega sladkorja
  • 10 g pecilnega praška
  • 1 žlička vaniljeve paste ali semena 1 vaniljevega stroka
  • 100 g moke
  • 2 žlici grenkega kakava (20 g)
  • 1 skodelica češenj brez koščic
  • Za preliv:
  • 100 g stopljene temne čokolade
  • češnje

Priprava

  • Pečico segrejte na 180 C. Kvadraten pekač obložite s peki papirjem, velikost pa si izberite sami (večji bo pekač, tanjši bo kolač in prej se bo spekel).
  • Kruh namočite v mleko v veliki skledi in ga zgnetite z rokami, da dobite kašo. Bolj ko bo fina, boljša bo tekstura kolača. Dodajte sladkor, oljčno olje, jajci in dobro premešajte. Dodajte moko in pecilni prašek ter premešajte. Dodajte še kakav in premešajte. Testo bo tekoče in na videz grudasto (zaradi kruha).
  • Prelijte ga v pekač, na vrh položite češnje (med peko bodo potonile) in pecite 30-35 minut (odvisno od velikosti pekača).
  • Kolač mora malce popokati, na sredi pa naj se še vedno rahlo trese. Med ohlajevanjem se bo še malce pregrel in spekel do konca. Malce naj se ohladi v pekaču, potem pa ga do konca ohladite na rešetki.
  • Čokolado stopite nad vodno kopeljo (skleda s čokolado se ne sme dotikati vode). Kolač prelijte s čokolado, okrasite s sadjem in uživajte!

Sorodni recepti

Poglej vse