Opis

Trojček čokoladnega moussa: mlečna, bela in temna v kozarcu.

Priprava

Mousse

Temno čokolado (A) dajte v plastično skledo in jo temperirajte, če vsebuje kakavovo maslo. Za temperiranje čokolado dajte v plastično skledo in jo grejte v mikrovalovki v intervalih po 30 sekund, dokler je 50 % ni raztopljene. močno mešajte brez dodatne segrevanja, dokler se vsa čokolada ne raztopi. Če kakšen delček ni raztopljen, ,g nežno raztopite s fenom med mešanjem. Čokolado dajte v vrečo z zadrgo. Čokolado nabrizgajte na robove kozarcev, da steče po njih. Pustite, da ste strdi.

Smetano (A) dajte v skledo in jo mehko stepite, da vnesete nekaj zraka, a še ni trdna, potem jo shranite na hladnem. Mleko in smetano (B) zavrite v kozici in ločeno zmešajte rumenjake in sladkor. Vrelo mleko in smetano nalijte na rumenjake s sladkorjem in stepite. Mešanico vrnite v kozico in na nizek ogenj ter ves čas mešajte, da doseže 75 °C in dobite anglaise. Če nimate termometra, mešajte z leseno kuhalnico. Ko lahko nanjo narišete črto s prstom, je kuhana. Če se črta spet zapolni, še ni dovolj, ko pa se, je dovolj. Takoj precedite v skledo. Razdelite v tri sklede in dajte na stran.

Vsako vrsto čokolade dajte v svojo skledi s kremo anglaise (mogoče bo lažje, če čokolado delni stopite, preden jo dodate v kremo, če je krema izgubila preveč toplote). Zmešajte, da se poveže. Tako dobite tri različne kreme (mlečni, belo in temno). Smetano enakomerno porazdelite v vsako skledo in jo vmešajte. Začnite s temnim moussom in ga enakomerno porazdelite v 6 kozarcev. Za 20 minut dajte v hladilnik, da se strdi. Dodajte plast moussa mlečne čokolade v vseh šest kozarcev. Dajte v hladilnik za 20 minut in potem dodajte še plast moussa bele čokolade. Dajte v hladilnik za 4 ure, preden postrežete.

Vaniljeva krema chantilly

Vse sestavine dajte v skledo in zmešajte z metlico ali v mešalniku, da je dovolj trdno, da se lahko brizga. Napolnite vrečko za brizganje z zvezdnim nastavkom in nabrizgajte kremo na vrh moussa. Posipajte s kakavom v prahu.

sestavine

Mousse

  • 300 ml sveže smetane 35% maščobe (A)
  • 30 ml polnomastnega mleka
  • 42 ml sveže smetane 35% maščobe (B)
  • 108 g ali 6 rumenjakov
  • 60 g sladkorja (superfinega)
  • 90 g kakovostne temne čokolade, nasekljane
  • 98 g  kakovostne mlečne čokolade, nasekljane
  • 102 g  kakovostne bele čokolade, nasekljane

Vaniljeva krema chantilly

  • 150 ml sveže smetane
  • 30 g sladkorja (superfinega)
  • ½ ČŽ vaniljeve paste
  • Nizozemski kakav v prahu za posip

Sorodni recepti