Jagnječji kotleti vas bodo presenetili s sočnostjo in popolno zlatorjavo barvo. Postrezite jih z dobro začinjenim jogurtom iz mete in vložene limone in deležni boste prave simfonije okusov, v kateri ne bo manjkalo hrustljavosti, mehkobe in osvežujoče očarljivosti.

sestavine

  • 8 jagnječjih kotletov z izpostavljeno kostjo
  • 2 skodelici svežih krušnih drobtin
  • ½ skodelice bele pšenične moke
  • 2 razžvrkljani jajci
  • rastlinsko olje za plitko cvrtje
  • sol in poper
  • JOGURTOV PRELIV:
  • 1 skodelica grškega jogurta
  • 1 rezina vložene nasekljane limone (lupinico fino sesekljamo, sredico odstranimo)
  • 3 vejice fino sesekljanega peteršilja
  • 2 vejici mete
  • ščep sumaka
  • ščep soli

Priprava

  • Št. porcij: 4
  • 1. Jogurtov preliv pripravite tako, da združite vse sestavine zanj.
  • 2. V eno skledo stresite krušne drobtine, v drugo moko, v tretjo pa vmešajte razžvrkljani jajci ter malo vode ali mleka.
  • 3. Kotlete najprej začinite, nato pa jih dajte v skledo z moko (odvečno moko otresite), zatem v skledo z jajema, na koncu pa še v skledo z drobtinami. Nato postopek ponovite.
  • 4. V posodo za cvrtje vlijte toliko olja, da prekrijete njeno dno, ter ga segrejte. Jagnječje kotlete na vsaki strani pecite 2–3 minute, dokler ne postanejo zlato rjave barve, nato pa jih znova posolite.
  • 5. Kotlete postrezite ob jogurtovem prelivu.

Sorodni recepti

Poglej vse