Jagnjetina z omako
Recept je iz: Rudolph van Veen
Verjetno ga že vsi poznate, nizozemskega kuharja in avtorja kuharskih knjig. Govorimo o Rudolphu van Veenu, ki je za vas pripravil obilico sladkih in slanih jedi. Vabljeni k ogledu recepta in samostojni kuhi! Dober tek :)
sestavine
- 300 g jagnječjega mesa s krače
- 2 stroka česna
- sol
- oljčno olje
- 1 čebula
- sok ene limone
- 0.5 šopka peteršilja
- 1 rdeča čebula
- 1 korenček
- 1 rdeča paprika
- 1 zelena paprika
- 0.5 šopka sveže mete
- vinski kis
- oljčno olje
- mleta paprika
Priprava
- 1. Vzamemo meso z zgornjega dela jagnječje krače in ga narežemo na kocke. Ponev dobro segrejemo in vanjo vlijemo žlico ali dve oljčnega olja. Dodamo meso in ga popražimo. Po petih minutah ga posolimo in premešamo.
- 2. Česen olupimo in narežemo na tanke rezine. Mesu ga dodamo skupaj s ščepcem mlete paprike. Čebulo olupimo, narežemo na tanke polkroge in tudi njo dodamo mesu. Premešamo.
- 3. Ko je meso pripravljeno, dodamo limonov sok in nasekljan peteršilj ter premešamo.
- 4. Za omako drobno narežemo rdečo čebulo in jo damo v skledo. Paradižnike narežemo na četrtine, odstranimo semena in jih drobno narežemo. Nasekljamo tudi liste mete. Vse premešamo in začinimo z vinskim kisom ter s kakovostnim oljčnim oljem.
- 5. Meso postrežemo prelito s paradižnikovo omako.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Nadiya Hussain
Jagnječja rebrca
Recepti Curtis Stone
Jagnječja rebrca s skorjico in pečen češnjevec
Recepti Nico Reynolds
Počasi kuhana jagnjetina
Recepti Mark Moriarty
Jagnječji giros
Recepti Mark Moriarty
Jagnjetina s krompirjem
Recepti Ainsley Harriott
Jagnječji kotleti s paradižnikovimi nabodali
Recepti Lora in Stoyan
Domači jagnječji kebabi
Recepti Donal Skehan
Jagnjetina z začimbno skorjo in solato z belim fižolom ter paradižniki
Recepti Nico Reynolds
Jagnjetina s poprovo mešanico in kuskus s popečeno zelenjavo
Recepti Lora in Stoyan
Jagnječja rebra s krompirjem v kremni omaki