Verjetno ga že vsi poznate, nizozemskega kuharja in avtorja kuharskih knjig. Govorimo o Rudolphu van Veenu, ki je za vas pripravil obilico sladkih in slanih jedi. Vabljeni k ogledu recepta in samostojni kuhi! Dober tek :)

sestavine

  • 300 g jagnječjega mesa s krače
  • 2 stroka česna
  • sol
  • oljčno olje
  • 1 čebula
  • sok ene limone
  • 0.5 šopka peteršilja
  • 1 rdeča čebula
  • 1 korenček
  • 1 rdeča paprika
  • 1 zelena paprika
  • 0.5 šopka sveže mete
  • vinski kis
  • oljčno olje
  • mleta paprika

Priprava

  • 1. Vzamemo meso z zgornjega dela jagnječje krače in ga narežemo na kocke. Ponev dobro segrejemo in vanjo vlijemo žlico ali dve oljčnega olja. Dodamo meso in ga popražimo. Po petih minutah ga posolimo in premešamo.
  • 2. Česen olupimo in narežemo na tanke rezine. Mesu ga dodamo skupaj s ščepcem mlete paprike. Čebulo olupimo, narežemo na tanke polkroge in tudi njo dodamo mesu. Premešamo.
  • 3. Ko je meso pripravljeno, dodamo limonov sok in nasekljan peteršilj ter premešamo.
  • 4. Za omako drobno narežemo rdečo čebulo in jo damo v skledo. Paradižnike narežemo na četrtine, odstranimo semena in jih drobno narežemo. Nasekljamo tudi liste mete. Vse premešamo in začinimo z vinskim kisom ter s kakovostnim oljčnim oljem.
  • 5. Meso postrežemo prelito s paradižnikovo omako.

Sorodni recepti

Poglej vse