Okusni jagnječji kotleti so polni sredozemskega okusa, nabodala s češnjevim paradižnikom pa so odlična priloga. Jed je enostavna za pripravo in je idealna za večerjo na prostem, če pa vam vreme ni ravno naklonjeno, jo lahko pripravite kar v ponvi.

sestavine

  • 8 jagnječjih ledvenih kotletov ali jagnječjih zrezkov
  • 2 stroka česna, naribana
  • 1 žlica suhega origana
  • 1 žlička suhe mete
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 2 žlici blage gorčice
  • sok in lupina 1 limone
  • morska sol in sveže mleti črni poper
  • ZA NABODALA S ČEŠNJEVIM PARADIŽNIKOM:
  • 16 češnjevih paradižnikov
  • 2–3 veliki stroki česna, narezani na tanke rezine
  • debel rustikalni kruh, narezan na 12 kock
  • 12 majhnih lovorovih listov
  • oljčno olje, za mazanje

Priprava

  • Št. porcij: 4
  • 1. V veliki skledi zmešajte česen, origano, meto, oljčno olje, gorčico, limonov sok in lupinico. Dodajte jagnjetino, začinite in dobro premešajte. Pokrijte in marinirajte v hladilniku vsaj 30 minut, če imate čas, pa tudi dlje. Pred pripravo jagnjetino segrejte na sobno temperaturo.
  • 2. Na 4 nabodala izmenično nataknite 4 češnjeve paradižnike, rezine česna in kruha ter lovorove liste. Premažite z oljčnim oljem in posolite.
  • 3. Žar ali žar ponev segrejte na srednjo temperaturo.
  • 4. Kotlete na vsaki strani pecite 4–5 minut oziroma dokler niso pečeni po vaših željah. Za zadnjih nekaj minut pečenja na žar ali ponev dodajte nabodala, da se nežno segrejejo in zapečejo. Odstavite kotlete in jih pred serviranjem pustite nekaj minut počivati.
  • 5. Kotlete postrezite z nabodali s češnjevimi paradižniki.

Sorodni recepti

Poglej vse