Opis

Koktajl s kozicami

Priprava

  1. Česen, čilije in iztrebke mravelj dajte v večji možnar in strite v fino pasto. Dodajte jušno osnovo in paradižnikov sok, solite, poprajte in premešajte. Če delate več porcij ali pa hočete koktajl postreči v drugi posodi, mešanico prestavite v servirne skledice.
  2. Sestavine dodajte v naslednjem vrstnem redu in jih nežno razporedite, da bo lepo. Najprej hobotnica, potem kalamari, kumara, paradižnik, čiliji, rdeča čebula, nasekljan koriander in na koncu nasekljana mlada čebula.
  3. Po vrhu razporedite kozice in prelijte z limetinim sokom. Po krožniku razporedite avokado in ga potresite s preostalim avokadom in mlado čebulo. Postrezite s krekerji in koruznim čipsom.

sestavine

  • 1 strok česna, olupljen
  • 5 čilijev
  • 1 žlička iztrebkov mravelj
  • 150 ml jušne osnove iz kozic
  • 100 ml paradižnikovega soka
  • sol po okusu
  • črni poper po okusu
  • 50 g narezane skuhane hobotnice
  • 50 g  narezanih skuhanih kalamarov
  • ½ skodelice olupljene in narezane krajše kumare
  • ¼ skodelice nasekljanega paradižnika
  • 1 žlica narezanega čilija jalapeño
  • 2 žlici nasekljane rdeče čebule
  • 1 žlica nasekljanega koriandra
  • 1 žlica nasekljane mlade čebule
  • 120 g poširanih in olupljenih kozic
  • sok ½ limete
  • ½ avokada, olupljenega in narezanega
  • 1 žlička nasekljanega koriandra
  • 1 žlička nasekljane mlade čebule
  • 20 g krekerjev
  • 10 g rahlo soljenega koruznega čipsa

Sorodni recepti