Koktajl s kozicami

sestavine

  • 1 strok česna, olupljen
  • 5 čilijev
  • 1 žlička iztrebkov mravelj
  • 150 ml jušne osnove iz kozic
  • 100 ml paradižnikovega soka
  • sol po okusu
  • črni poper po okusu
  • 50 g narezane skuhane hobotnice
  • 50 g  narezanih skuhanih kalamarov
  • ½ skodelice olupljene in narezane krajše kumare
  • ¼ skodelice nasekljanega paradižnika
  • 1 žlica narezanega čilija jalapeño
  • 2 žlici nasekljane rdeče čebule
  • 1 žlica nasekljanega koriandra
  • 1 žlica nasekljane mlade čebule
  • 120 g poširanih in olupljenih kozic
  • sok ½ limete
  • ½ avokada, olupljenega in narezanega
  • 1 žlička nasekljanega koriandra
  • 1 žlička nasekljane mlade čebule
  • 20 g krekerjev
  • 10 g rahlo soljenega koruznega čipsa

Priprava

  • Česen, čilije in iztrebke mravelj dajte v večji možnar in strite v fino pasto. Dodajte jušno osnovo in paradižnikov sok, solite, poprajte in premešajte. Če delate več porcij ali pa hočete koktajl postreči v drugi posodi, mešanico prestavite v servirne skledice.
  • Sestavine dodajte v naslednjem vrstnem redu in jih nežno razporedite, da bo lepo. Najprej hobotnica, potem kalamari, kumara, paradižnik, čiliji, rdeča čebula, nasekljan koriander in na koncu nasekljana mlada čebula.
  • Po vrhu razporedite kozice in prelijte z limetinim sokom. Po krožniku razporedite avokado in ga potresite s preostalim avokadom in mlado čebulo. Postrezite s krekerji in koruznim čipsom.

Sorodni recepti

Poglej vse