Želatina s penino

Želatina s penino

Opis

Priprava

Liste želatine položimo v mrzlo vodo in jih namakamo, dokler se ne zmehčajo. Peneče vino ali penino vlijemo v kozico. Dodamo sladkor in zgoščen sok. Grejemo, dokler se sladkor ne stopi. Ne sme zavreti, saj nočemo, da alkoholi izpari. Kozico umaknemo z ognja. Stisnemo želatino, da odstranimo odvečno vodo, in jo damo v kozico. V kozarce, v katerih bomo postregli, damo maline in jagode. Ko se želatina stopi, mešanico rahlo mešamo in jo damo v kozarce. 


sestavine

Sestavine

  • 8 listov želatine
  • 5 dcl penine rosé ali penečega vina rosé
  • 0.5 dcl vodke
  • 1.5 dcl sladkorja
  • 0.5 dcl zgoščenega soka iz gozdnih sadežev
  • 1.5 dcl svežih malin
  • 0.5 vrečke jagod

Sorodni recepti