Nina Babić

Nina Babić

Bio

Nina Babič se že vrsto let ukvarja s trženjem. Leta 1999 je odšla v New York, kjer je pridobila izkušnje v oglaševalski industriji. Sodeluje v agenciji s strankami, kot so MTV, VH1 in Women Management. Po 11. septembru je preusmerjena na nevladne organizacije.

Po vrnitvi v Beograd je Nina postala kreativna direktorica podjetja Trans: East Studio , kjer v glavnem dela na ustvarjanju globalnih strategij za velike stranke. Nina je bila tri leta direktorica Belgrade Design Week . Kot urednica je delala pri posodabljanju Marketinga Srbije. Nato je postala kreativni direktor prve konceptne trgovine v Srbiji. Je tudi ena izmed ustanoviteljic enega vodilnih forumov v medijski industriji v regiji - Mikserjevega festivala. Sodelovala je v različnih revijah in časopisih, vključno s Prestupom, Genius Domusom, Politiko, Vino & Fino. Dve leti je pisal v kolumni Mademoiselle in Chez Nina v Elle .

Dolgo je sanjala o slaščičarni in leta 2015 jo je odprla. Slaščičarna je v francoskem slogu "gospa Mirkov" in je pri Beograjčanih hitro postala zelo priljubljena. Ninina filozofija je, da stopi na tradicijo klasičnih francoskih sladic in ustvarja okusno pecivo z uporabo kakovostnih izdelkov. 

Nina vodi tudi kratke tečaje za ljubitelje peciva in profesionalce, poučuje klasične kulinarične tehnike.

Recepti