Opis

Priprava

Sestavine za sirup damo v kozico in pustimo, da vrejo približno 10 minut, dokler se rabarbara in jagode ne zmehčajo. Zmes precedimo skozi cedilo v kozarec ali kovinsko posodo. Posodo damo v zamrzovalnik za nekaj ur in dobili bomo sorbet iz jagod in rabarbare.

Sestavine za pijačo damo v mešalnik ali pa uporabimo ročni mešalnik. Mešamo, dokler zmes ne postane gladka. Pijačo nalijemo v kozarce za martini in dodamo peneče vino. Vsak kozarec koktajla postrežemo s pečenimi penicami in ga okrasimo z jagodo.

sestavine

Sirup iz jagod in rabarbare

  • 300 g rabarbare
  • 120 g zmrznjenih jagod
  • 5 dcl vode
  • 2 dcl sladkorja
  • 0.5 limoninega soka

Pijača za dive

  • 5 dcl sirup iz jagod in rabarbare
  • 1 dcl vodke
  • 0.75 dcl penečega vina
  • 2 žlica limoninega soka

Dodatki

  • peneče vino
  • jagode
  • penice

Sorodni recepti