Crêpe Suzette

Crêpe Suzette

Opis

Dodatne potrebščine:

Maslo za peko, čopič, ponev za palačinke

 

Priprava:

 

Palačinke

Pomešamo moko in sladkor. Med mešanjem moki počasi dolivamo mleko, da dobimo gladko testo. Umešamo tudi jajca in stopljeno maslo.

Ponev namažemo z maslom. Vlijemo testo in ga razlijemo po ponvi. Palačinke pečemo okrog 3 minute do zlatorjavega. Shranimo jih na krožnik.

 

Pomarančna angleška krema

Želatino namočimo v mrzli vodi. Rumenjake penasto umešamo s sladkorjem. Pomarančni sok segrejemo in mu dodamo jajčno mešanico. Med mešanjem segrejemo do 85 °C, da kremo skuhamo. Nato ji dodamo naribano pomarančno lupino in v njej stopimo namočeno želatino.

 

 

Karamel

Sladkor po malem karameliziramo v vroči ponvi. V tankem sloju ga zlijemo na papir za peko. Ohlajeni karamel narežemo na koščke. V mešalniku ga zmeljemo v prah.

 

Kandirana pomarančna lupina

Vodo in sladkor zavremo. Pomarančo olupimo z lupilnikom, ne olupimo belega dela. Lupino narežemo na tanke trakove, jo dodamo sirupu in še enkrat zavremo. Pomarančno lupino v sirupu shranimo v nepredušno zaprti posodi.

 

Pomarančna omaka:

V vroči ponvi po malem karameliziramo sladkor. Dodamo mu maslo in hitro umešamo sok.  Omako zlijemo na rob, vlijemo pomarančni liker in flambiramo, dokler ne zmanjka alkohola.

 

Postrežba

Palačinke zložimo v trikotnike in postrežemo 3 na krožnik. Postrežemo z omako, krhlji in kandirano pomarančno lupino ter s karamelom.

sestavine

Palačinke

  • 100 g moke
  • 25 g trsnega sladkorja
  • 200 g polnomastnega mleka
  • 125 g jajc
  • ščepec soli
  • 50 g masla

Pomarančna angleška krema

  • 4 g želatine v lističih
  • 70 g rumenjakov
  • 35 g sladkorja
  • 220 g pomarančnega soka
  • 1 pomaranča

Karamel

  • 200 g belega sladkorja

Kandirana pomarančna lupina

  • 200 ml vode
  • 200 g sladkorja
  • 2 pomaranči

Pomarančna omaka

  • 50 g belega sladkorja
  • 1 žlica masla
  • 200 g pomarančnega soka
  • 0.5 pomaranče

Sorodni recepti