Piškoti Rose de Reims

Piškoti Rose de Reims

Opis

Dodatne potrebščine:

Visok pekač, papir za peko, sladkor v prahu za potresanje, lijak, 2 bombici za smetano

 

Priprava:

 

Piškoti Rose de Reims

Pečico segrejemo na 180 °C. Strok vanilje prerežemo po dolžini in postrgamo sredico. Jajce penasto umešamo s sladkorjem in vaniljevimi semeni. Dodamo rdeče barvilo. Presejemo moko, krompirjev škrob in pecilni prašek ter dobro premešamo.

Mokino mešanico po malem dodajamo jajčni peni.

Testo razdelimo v pekač s papirjem za peko. Biskvit najprej pečemo 30 minut.

Biskvit vzamemo iz pekača in ga narežemo na rezine 10 x 3 cm in 15 x 3 cm. Temperaturo pečice zmanjšamo na 120 °C, rezine potresemo s sladkorjem v prahu in biskvit sušimo okrog 15 minut.

 

Dulche de Leche

Zavremo lonec vode. Vanj postavimo pločevinko in pustimo, da se kuha dve uri. Ne pozabimo občasno dodajati vode. Pustimo, da se ohladi, nato pa karamel spravimo ven z žlico. Ohlajeni dulche de leche nadevamo v dresirno vrečko. Začinimo s soljo.

 

Kandirana limonina lupina

Zavremo vodo s sladkorjem. Limono olupimo z lupilnikom, ne olupimo belega dela. Lupino narežemo na tanke trakove, jo dodamo sirupu in ga še enkrat zavremo. Limonino lupino s sirupom shranimo v nepredušno zaprti posodi.

 

Marinirano grozdje

Lupino limete nastrgamo nad sladkorjem. Dodamo šampanjec in premešamo.  Grozdje prepolovimo in dodamo šampanjcu. Mariniramo ga 1 uro ali pa ga z malce marinade nadevamo v posodo za smetano, nadenemo pokrov in vanjo spustimo bombico plina.

 

Postrežba

Piškot postrežemo na klasični način s kozarcem šampanjca ali pa na poseben način.

Na piškote nabrizgamo gumbke dulche de leche. Grozdje narežemo na krhlje in ga skupaj s kandirano limonino lupino nadevamo na piškote. Čez nastrgamo limeto.

sestavine

Piškoti Rose de Reims

  • 1 strok vanilije
  • 200 g jajc
  • 245 g sladkorja
  • naravno rdeče bravilo v prahu
  • 190 g moke
  • 95 g krompirjevega škroba
  • 5 g pecilnega praška

Dulce de Leche

  • 1 pločevinka kondenziranega mleka
  • morska sol

Kandirana limonina lupina

  • 200 ml vode
  • 200 g sladkorja
  • 2 limoni

Marinirano grozdje

  • 1 limeta
  • 15 g sladkorja
  • 100 ml šampanjca
  • 200 g belega grozdja brez koščic

Postrežba

  • 1 limeta

Sorodni recepti