Bao s parfaitom iz granatnega jabolka

Dodatne potrebščine:

Lonec za kuhanje v sopari, olje za cvrtje, sveža zrna granatnega jabolka, papir za peko

 

Priprava:

 

Bao

Moko bapao pomešamo s kvasom in sladkorjem. Dodamo malce soli. Počasi dolivamo vodo in zamesimo enakomerno gladko testo. Če je presuho, dodamo še malo vode. Dobro ga pregnetemo tudi z rokami. Oblikujemo ga v valj in razdelimo na 9 enakih delov. Oblikujemo ga v kepe in položimo na kose papirja za peko. Pustimo jih vzhajati okrog 1 uro. Kepe testa kuhamo v sopari 10 minut in ohladimo.

Olje za cvrtje segrejemo na 180 °C. Kruhke prerežemo in cvremo, dokler niso zlatorjavi in hrustljavi.

 

 

Pate a bombe

Penasto stepemo rumenjake. Sladkor in vodo zavremo do 115 °C. Znižamo hitrost mešalnika. Počasi dolivamo sladkorni sirup in ohlajamo s stepanjem. Če nam preostane kaj pate a bombe, ga lahko zamrznemo.

 

Parfait

Smetano stepemo do gostote jogurta. Želatino namočimo v mrzli vodi. Namočeno želatino segrejemo z malce vode. Dodamo sok granatnega jabolka in premešamo. Polovico soka po malem umešamo v pate a bombe, nato pa umešamo tudi stepeno smetano. Maso za parfait prelijemo v skledo, obloženo s plastično folijo, in jo zamrznemo.

 

Omaka iz jogurta in pinjenca

Jogurt pomešamo s pinjencem in sladkorjem v prahu. Timijan osmukamo, narežemo in umešamo v omako.

Mešanico prelijemo v krpo v cedilu in pustimo, da se odceja čez noč. Odcejeno sirotko pomešamo s 10 % sladkorja v prahu.

 

Preliv iz granatnega jabolka

Granatno jabolko odpremo in odstranimo zrna. Dodamo jim sok 1 limone, malce oljčnega olja in sladkor v prahu.

 

Postrežba

Na krožnik namažemo krog iz preliva iz granatnega jabolka. Parfait izrežemo v velikosti spodnjega dela kruhka. Parfait postrežemo na kruhku z omako iz jogurta in pinjenca. Pokrijemo z zgornjim delom kruhka.

sestavine

  • Bao500 g moke bapao 7 g suhega kvasa 75 g sladkorja 5 g soli 250 ml vodePate a Bombe175 g rumenjakov 350 g sladkorja 115 g vodeParfait iz granatnega jabolka460 ml smetane 4 g želatine v lističih 120 ml soka granatnega jabolka 250 g pate a bombeOmaka iz jogurta in pinjenca150 ml jogurta 150 ml polnomastnega pinjenca 1 žlica sladkorja v prahu 2 vejici timijanaPreliv iz granatnega jabolka0.5 granatnega jabolka 1 limona ekstra deviško oljčno olje 1 žlica sladkorja v prahu

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse