Bao s parfaitom iz granatnega jabolka
Recept je iz: Hidde de Brabander
Dodatne potrebščine:
Lonec za kuhanje v sopari, olje za cvrtje, sveža zrna granatnega jabolka, papir za peko
Priprava:
Bao
Moko bapao pomešamo s kvasom in sladkorjem. Dodamo malce soli. Počasi dolivamo vodo in zamesimo enakomerno gladko testo. Če je presuho, dodamo še malo vode. Dobro ga pregnetemo tudi z rokami. Oblikujemo ga v valj in razdelimo na 9 enakih delov. Oblikujemo ga v kepe in položimo na kose papirja za peko. Pustimo jih vzhajati okrog 1 uro. Kepe testa kuhamo v sopari 10 minut in ohladimo.
Olje za cvrtje segrejemo na 180 °C. Kruhke prerežemo in cvremo, dokler niso zlatorjavi in hrustljavi.
Pate a bombe
Penasto stepemo rumenjake. Sladkor in vodo zavremo do 115 °C. Znižamo hitrost mešalnika. Počasi dolivamo sladkorni sirup in ohlajamo s stepanjem. Če nam preostane kaj pate a bombe, ga lahko zamrznemo.
Parfait
Smetano stepemo do gostote jogurta. Želatino namočimo v mrzli vodi. Namočeno želatino segrejemo z malce vode. Dodamo sok granatnega jabolka in premešamo. Polovico soka po malem umešamo v pate a bombe, nato pa umešamo tudi stepeno smetano. Maso za parfait prelijemo v skledo, obloženo s plastično folijo, in jo zamrznemo.
Omaka iz jogurta in pinjenca
Jogurt pomešamo s pinjencem in sladkorjem v prahu. Timijan osmukamo, narežemo in umešamo v omako.
Mešanico prelijemo v krpo v cedilu in pustimo, da se odceja čez noč. Odcejeno sirotko pomešamo s 10 % sladkorja v prahu.
Preliv iz granatnega jabolka
Granatno jabolko odpremo in odstranimo zrna. Dodamo jim sok 1 limone, malce oljčnega olja in sladkor v prahu.
Postrežba
Na krožnik namažemo krog iz preliva iz granatnega jabolka. Parfait izrežemo v velikosti spodnjega dela kruhka. Parfait postrežemo na kruhku z omako iz jogurta in pinjenca. Pokrijemo z zgornjim delom kruhka.
sestavine
- Bao500 g moke bapao 7 g suhega kvasa 75 g sladkorja 5 g soli 250 ml vodePate a Bombe175 g rumenjakov 350 g sladkorja 115 g vodeParfait iz granatnega jabolka460 ml smetane 4 g želatine v lističih 120 ml soka granatnega jabolka 250 g pate a bombeOmaka iz jogurta in pinjenca150 ml jogurta 150 ml polnomastnega pinjenca 1 žlica sladkorja v prahu 2 vejici timijanaPreliv iz granatnega jabolka0.5 granatnega jabolka 1 limona ekstra deviško oljčno olje 1 žlica sladkorja v prahu
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Hidde de Brabander
Ingverjevo pecivo
Recepti Hidde de Brabander
Nadevani sladki ravioli
Recepti Hidde de Brabander
Piškoti Rose de Reims
Recepti Hidde de Brabander
Canelé
Recepti Hidde de Brabander
Crêpe Suzette
Recepti Hidde de Brabander
Pistacijeve magdalenice
Recepti Hidde de Brabander
Keksi s koščki čokolade, pomarančo in klinčki
Recepti Hidde de Brabander
Torta s pistacijami, makroni, malinami in vaniljevo peno