Pistacijeve magdalenice

Pistacijeve magdalenice

Opis

Dodatne potrebščine:

Modelčki za magdalenice, maslo za mazanje, papir za peko, dresirna vrečka

 

Priprava:

Testo za magdalenice

Maslo počasi stopimo, da postane zlatorjavo in dobi vonj po oreščkih. Dobili smo beurre noisette. Vanj umešamo med.

Pistacije zmeljemo v prah, dodamo sladkor in premešamo, da dobimo enakomerno mešanico. Jajca stepemo s pistacijevim sladkorjem do čvrstega. Nad peno presejemo moko in jo umešamo v jajčno mešanico. Nato umešamo maslo z medom, da dobimo gladko testo. Pustimo v hladilniku okrog 2 uri, da se strdi.

 

Pečico segrejemo na 190 °C. Modelčke namastimo s stopljenimi maslom. Testo za magdalenice nadevamo v dresirno vrečko. Modelčke napolnimo do 3/4. Velike modelčke pečemo okrog 10 minut, majhne pa 7 minut.

 

Jagodna pomaka

Jagode očistimo in prepolovimo. Zavremo jih skupaj s sladkorjem, nato pa dodamo pektin in citronsko kislino. Kuhamo okrog 3 minute in pustimo, da se ohladi, pokrito s plastično folijo.

 

Ganache iz bele čokolade z oljčnim oljem

Vaniljev strok prerežemo po dolgem in postrgamo sredico. Zavremo smetano skupaj z vaniljevo sredico in strokom. Strok odstranimo. Smetano zlijemo na narezano čokolado in dobro premešamo do gladke mase. Med mešanjem ji po kapljicah dodajamo oljčno olje.

 

Pistacijev posip

Vodo s sladkorjem zavremo do karamela. Nekaj žlic karamela dodamo pistacijam. Umešamo sladkor v prahu in mešamo, dokler niso vsi oreščki obloženi s sladkorjem. Oreščke razdelimo na kos papirja za peko in pustimo, da se strdijo. Nato pistacije drobno narežemo.

 

Postrežba

Hidde svoje magdalenice postreže z jagodno pomako, ganachem iz bele čokolade in pistacijevim posipom. Eno stran magdalenic namažemo z ganachem in jo potisnemo v pistacijev posip.

sestavine

Testo za magdalenice

  • 180 g masla
  • 20 g medu
  • 100 g pistacij
  • 170 g sladkorja
  • 200 g jajc
  • 180 g moke

Jagodna pomaka

  • 500 g jagod
  • 250 g sladkorja
  • 7 g pektina
  • 5 g citronske kisline

Ganache iz bele čokolade z oljčnim oljem

  • 1 vanilijev strok
  • 175 ml smetane
  • 275 g bele čokolade
  • ekstra deviško oljčno olje

Pistacijev posip

  • 125 ml vode
  • 125 g sladkorja
  • 100 g pistacij
  • 1 žlica sladkorja v prahu

Sorodni recepti