Nadevani sladki ravioli

Nadevani sladki ravioli

Opis

Dodatne potrebščine:

Strojček za testenine, plastična folija, voda in čopič, dresirna vrečka z gladkim nastavkom, rezalniki premera 4,5,6 cm, strgalnik

 

Priprava:

Testo

V mešalniku z metuljastim nastavkom pomešamo moko in sladkor. Dodamo rumenjake, jajce, oljčno olje in sol. Nato testo dobro pregnetemo z rokami in ga pustimo malce počivati ovitega s plastično folijo.

 

Testo sploščimo z roko in ga potresemo z moko. Povlečemo ga skozi strojček na najširši nastavitvi. Testo zložimo in ga znova povlečemo skozi strojček ter še enkrat ponovimo. Testo razvaljamo v korakih do 5. nastavitve. Vmes ga vsakič potresemo z moko.

 

Malinova pena

Pečico segrejemo na 110 °C. Malinov sok skupaj z 2/3 sladkorja zavremo do 120 °C.  Rob lonca premažemo s čopičem, namočenim v vodi. Beljake stepemo s preostalim sladkorjem. Po malem jim dodajamo vroči sirup. Peno nadevamo v dresirno vrečko z gladkim nastavkom. Na pekač s papirjem za peko nabrizgamo gumbke pene. Penice sušimo približno 2 uri.

 

Nadev

Strok vanilje prerežemo po dolžini in postrgamo sredico. Kremni sir pomešamo s sladkorjem v prahu, vaniljevimi semeni in nastrgano lupino limete. Nadev nadevamo v dresirno vrečko. Z rezalnikom premera 6 cm vtisnemo sledi v polovico listov testa. Tako določimo velikost raviolov. Na sredino oznak nabrizgamo gumbke nadeva. Testo med gumbki premažemo z vodo in čez položimo drugi kos testa. Previdno pritisnemo okrog nadeva, najprej z roko, nato z rezalnikom premera 4 cm, zatem pa jih izrežemo z rezalnikom premera 5 cm. Po rezanju robove še enkrat pritisnemo.

V loncu zavremo vodo in raviole kuhamo približno 4 minute. Odcedimo jih in shranimo na krožniku z oljčnim oljem.

 

Bazilikina pena

Segrejemo mleko s sladkorjem v prahu. Baziliko natrgamo in pustimo v mleku 5 minut, da se navzame okusa. Mleko z baziliko previdno zmeljemo s paličnim mešalnikom in precedimo. Pred postrežbo ga znova zapenimo s paličnim mešalnikom.

 

Postrežba

Na krožnik damo 5 raviolov, maline in nekaj penic. Tik pred postrežbo dodamo nekaj žlic bazilikine pene in okrasimo z naribano belo čokolado ter bazilikinimi listi.

sestavine

Testo

  • 350 g moke
  • 35 g sladkorja
  • 160 g rumenjakov
  • 1 jajce
  • 15 g oljčnega olja
  • 10 g soli

Malinova pena

  • 50 g malinovega soka
  • 200 g sladkorja
  • 100 g beljakov

Nadev

  • 1 strok vanilije
  • 300 g kremnega sira
  • 1 žlička sladkorja v prahu
  • 1 limeta

Bazilikina pena

  • 250 g polnomastnega mleka
  • 20 g sladkorja v prahu
  • 2 šopka bazilike

Postrežba

  • oljčno olje
  • 200 g malin
  • listi bazilike
  • vrstica čokolade

Sorodni recepti