Canelé

Dodatne potrebščine:

Modli za canelé, maslo za mazanje, rezalnik premera 12 cm, olje za mazanje

 

Priprava:

 

Canelé

Pečico segrejemo na 180 °C. Segrejemo mleko z maslom in soljo. Vaniljev strok prepolovimo po dolžini in postrgamo sredico. Semena dodamo mleku. Sladkor v skledi dobro pomešamo z moko. Dodamo malce toplega mleka in premešamo, da dobimo kašico, nato dodamo rumenjake in znova premešamo. Kašico med mešanjem vlijemo v mleko. Dodamo tudi rum in dobro premešamo.

Modelčke napolnimo do 2/3. Canelé pečemo 15 do 20 minut.

 

Nasvet: tempepratura peke je odvisna od pečice, morda bo pri vas višja.

 

Cimetov sirup

Zavremo vodo s sladkorjem in glukozo. Palčke zlomimo, da jih odpremo, in jih dodamo sirupu. Pustimo 10 minut, da se navzame okusa in sirup precedimo. Sirup kuhamo do 145 °C, odstavimo z ognja in pustimo, da se ohladi.

 

Kompot iz rdečega ribeza

Ribez osmukamo z vejic in ga skupaj s sladkorjem zavremo.

 

Žele iz rdečega vina

Želatino namočimo v mrzli vodi. V loncu zmešamo sladkor in 1/5 vina ter segrejemo. Dodamo odcejeno želatino in jo stopimo. Premešamo in dodamo preostalo rdeče vino. Pustimo, da želira, nato pa žele zmeljemo in nadevamo v dresirno vrečko.

 

Postrežba

Obroč namažemo z oljem in ga postavimo na sredino krožnika. Ob robu nabrizgamo sloj želeja. Na sredino dodamo cimetov sirup. Razdelimo po 3 caneléje na krožnik. Okrasimo z listi mete.

sestavine

  • Canelé375 ml polnomastnega mleka 35 g masla ščepec soli 1 strok vanilije 190 g sladkorja 110 g moke 50 g rumenjakov 40 g rumaCimetov sirup75 ml vode 250 g sladkorja 50 g glukoze 3 cimetove palčkeKompot iz rdečega ribeza200 g rdečega ribeza 50 g sladkorjaŽele iz rdečega vina12 g želatine v lističih 50 g sladkorja 500 ml bordojcaOkras0.5 šopka mete

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse