Opis

Dodatne potrebščine:

Modli za canelé, maslo za mazanje, rezalnik premera 12 cm, olje za mazanje

 

Priprava:

 

Canelé

Pečico segrejemo na 180 °C. Segrejemo mleko z maslom in soljo. Vaniljev strok prepolovimo po dolžini in postrgamo sredico. Semena dodamo mleku. Sladkor v skledi dobro pomešamo z moko. Dodamo malce toplega mleka in premešamo, da dobimo kašico, nato dodamo rumenjake in znova premešamo. Kašico med mešanjem vlijemo v mleko. Dodamo tudi rum in dobro premešamo.

Modelčke napolnimo do 2/3. Canelé pečemo 15 do 20 minut.

 

Nasvet: tempepratura peke je odvisna od pečice, morda bo pri vas višja.

 

Cimetov sirup

Zavremo vodo s sladkorjem in glukozo. Palčke zlomimo, da jih odpremo, in jih dodamo sirupu. Pustimo 10 minut, da se navzame okusa in sirup precedimo. Sirup kuhamo do 145 °C, odstavimo z ognja in pustimo, da se ohladi.

 

Kompot iz rdečega ribeza

Ribez osmukamo z vejic in ga skupaj s sladkorjem zavremo.

 

Žele iz rdečega vina

Želatino namočimo v mrzli vodi. V loncu zmešamo sladkor in 1/5 vina ter segrejemo. Dodamo odcejeno želatino in jo stopimo. Premešamo in dodamo preostalo rdeče vino. Pustimo, da želira, nato pa žele zmeljemo in nadevamo v dresirno vrečko.

 

Postrežba

Obroč namažemo z oljem in ga postavimo na sredino krožnika. Ob robu nabrizgamo sloj želeja. Na sredino dodamo cimetov sirup. Razdelimo po 3 caneléje na krožnik. Okrasimo z listi mete.

sestavine

Canelé

  • 375 ml polnomastnega mleka
  • 35 g masla
  • ščepec soli
  • 1 strok vanilije
  • 190 g sladkorja
  • 110 g moke
  • 50 g rumenjakov
  • 40 g ruma

Cimetov sirup

  • 75 ml vode
  • 250 g sladkorja
  • 50 g glukoze
  • 3 cimetove palčke

Kompot iz rdečega ribeza

  • 200 g rdečega ribeza
  • 50 g sladkorja

Žele iz rdečega vina

  • 12 g želatine v lističih
  • 50 g sladkorja
  • 500 ml bordojca

Okras

  • 0.5 šopka mete

Sorodni recepti