Čokoladni mafini s pekani in javorjevim prelivom

Priprava

1. Pečico segrejemo na 180°C oziroma nastavimo plinsko pečico na 4. Pekač za mafine obložimo s papirnatimi košaricami za kolačke.

2. Z električnim mešalnikom v veliki skledi do mehkega mešamo maslo.

3. Dodamo sladkor in stepamo, dokler ni maslo rahlo in penasto. Vsako jajce vmešamo posebej, nato še čokolado, pekane in moko.

4. Testo razdelimo v košarice za mafine. Vsako košarico napolnimo do treh četrtin.

5. Mafine pečemo okrog 25 minut oziroma tako dolgo, da se zlato obarvajo in so prožni na dotik.

6. Pekač prestavimo na kovinsko mrežico in mafine premažemo z javorjevim sirupom.

7. Počakamo pet minut, nato mafine prestavimo iz pekača na rešetko ter jih pustimo, da se povsem ohladijo.

sestavine

  • Sestavine:200 g masla 200 g sladkorja 4 jajca 100 g mlečne ali temne čokolade gumbki ali razlomljena 75 g pekanov grobo nasekljanih 200 g samovzhajajoče moke 25 ml javorjevega sirupa za preliv

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse