Čokoladni mafini s pekani in javorjevim prelivom

Čokoladni mafini s pekani in javorjevim prelivom

Opis

Priprava

1. Pečico segrejemo na 180°C oziroma nastavimo plinsko pečico na 4. Pekač za mafine obložimo s papirnatimi košaricami za kolačke.

2. Z električnim mešalnikom v veliki skledi do mehkega mešamo maslo.

3. Dodamo sladkor in stepamo, dokler ni maslo rahlo in penasto. Vsako jajce vmešamo posebej, nato še čokolado, pekane in moko.

4. Testo razdelimo v košarice za mafine. Vsako košarico napolnimo do treh četrtin.

5. Mafine pečemo okrog 25 minut oziroma tako dolgo, da se zlato obarvajo in so prožni na dotik.

6. Pekač prestavimo na kovinsko mrežico in mafine premažemo z javorjevim sirupom.

7. Počakamo pet minut, nato mafine prestavimo iz pekača na rešetko ter jih pustimo, da se povsem ohladijo.

sestavine

Sestavine:

  • 200 g masla
  • 200 g sladkorja
  • 4 jajca
  • 100 g mlečne ali temne čokolade
  • gumbki ali razlomljena
  • 75 g pekanov
  • grobo nasekljanih
  • 200 g samovzhajajoče moke
  • 25 ml javorjevega sirupa za preliv

Sorodni recepti