Fritata s slanino in grojerjem

Pečico segrejemo na 200 stopinj.

Ponev postavimo na srednji ogenj in dodamo 15 g masla ter špinačne liste. Solimo in popramo ter mešamo, dokler špinača ne uplahne. Špinačo odcedimo in postavimo na stran.

Ponev damo nazaj na ogenj in vanjo vlijemo oljčno olje. Ko se olje segreje, dodamo slanino in jo pražimo 5 do 10 minut oziroma dokler ne porjavi. Z zajemalko z luknjami dodamo slanino špinači.

V veliki skledi stepemo jajca in smetano ter jima primešamo nastrgan sir. Zmesi dodamo še špinačo in slanino, solimo in popramo, ter premešamo.

Ponev postavimo spet na ogenj in dodamo preostalo maslo. Ko se maslo začne peniti, v ponev vlijemo zmes z jajci in sirom ter zmanjšamo ogenj. Pečemo 3 do 4 minute oziroma dokler se dno fritate ne obarva zlato. Nato damo ponev v pečico in fritato pečemo 8 do 10 minut oziroma dokler se vrh ne obarva zlato. Fritato damo na segret krožnik in jo narežemo na rezine. Postrežemo jo lahko vročo ali pri sobni temperaturi.

sestavine

  • Sestavine40 g masla 350 g opranih narezanih špinačnih listov morska sol in sveže mleti črni poper 1 žlica oljčnega olja 200 g narezane slanine 8 jajc 175 ml smetane 100 g nastrganega grojerja

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse