Opečenec in cimetov mascarpone

Ali po domače "šnite". Pripravi jih za svoje najbližje in to s slastnim prelivom!

sestavine

  • 4 jajca
  • 2 žlici sladke smetane
  • 0.5 žličke mletega cimeta
  • 0.5 žličke vanilijevega ekstrakta
  • 1 ščepec soli
  • 25 g masla
  • 4 rezine belega kruha za postrežbo
  • CIMETOV MASCARPONE:
  • 150 g mascarponeja
  • 1 žlička javorjevega sirupa
  • 0.5 žličke mletega cimeta

Priprava

  • 1. Najprej pripravimo cimetov mascarpone. V skledi pomešamo mascarpone, javorov sirup in zmleti cimet. Vse se mora dobro povezati. Zmes prekrijemo s prozorno folijo in jo postavimo v hladilnik.
  • 2. Pripravimo opečenec.
  • 3. V skledi stepemo jajca s smetano, cimetom, vaniljo in soljo.
  • 4. Ponev postavimo na srednji ogenj in dodamo polovico masla. Ko se maslo stopi in se začne peniti, pomočimo dve rezini kruha v zmes z jajci. Vsak kos moramo z zmesjo povsem prekriti. Nato kosa previdno položimo v ponev. Pečemo ju dve do tri minute na vsaki strani oziroma dokler se ne obarvata zlato. Vsakega postavimo na svoj krožnik. Stopimo preostalo maslo, druga dva kosa pomočimo v zmes z jajcem in ju popečemo kot prejšnja dva.
  • 5. Po opečencih potresemo sladkor v prahu in jih pokapamo z javorovim sirupom.
  • 6. Postrežemo jih s cimetovim mascarponejem. Dodate lahko tudi narezano jabolko ali banano.

Sorodni recepti

Poglej vse