Riž carnaroli z rakom in sirom stracciatella
Recept je iz: Luca Ciano
Za pravi okus Italije bo poskrbel Luca Ciano, italijanski kuharski mojster, ki s svojo strastjo do hrane in izjemnimi kuharskimi veščinami ustvarja čarobne italijanske jedi. Pridruži se ostalim domačim kuharjem in pripravi še ti pristno italijansko jed. Buon appetito!
sestavine
- 1/4 na drobno nasekljane čebule
- 100 g nesoljenega masla
- 20 ml ekstra deviškega olivnega olja
- 300 g riža carnaroli (ali navadnega riža)
- 40 g naribanega parmezana
- 200 g rakov
- 100 g naribane botarge
- 100 g sira stracciatella (na sobni temperaturi)
- 1/2 skodelice belega vina
- 1,2 litra vrele školjčne ali zelenjavne juhe
- šop peteršilja, ki ga 2 uri sušimo v pečici pri 180 stopinjah Celzija, potem pa zmiksamo v prah
- sol in poper po okusu
Priprava
- 1. V kozici s težkim dnom na 25 g masla in olivnem olju popražimo čebulo, dokler ne porjavi. Za tem dodamo riž in ga pražimo nekaj minut. Potem dodamo vino in kuhamo, dokler ne izhlapi. Dodamo še zajemalko vrele juhe in pustimo, da se vse skupaj nekaj časa kuha. Ko sestavine absorbirajo juho, dodamo še eno zajemalko. To počnemo, dokler riž ni kuhan al dente (približno 16–18 minut).
- 2. Pripravljen riž odstavimo s štedilnika, dodamo rake in dobro premešamo. Za tem dodamo še maslo in parmezan ter pustimo, da sestavine 2 minut počivajo.
- 3. Medtem v vroči ponvi popečemo začinjeno salamo, dokler ni hrustljava.
- 4. Rižoto postrežemo na ploskem krožniku in jo okrasimo s sirom stracciatella, hrustljavo salamo, naribano botargo in peteršiljevim prahom.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Adam Liaw
Nasi lemak
Recepti Mark Moriarty
Rižota s sirom in poprom
Recepti Adam Liaw
Nasi ulam z mikrozelišči
Recepti Luca Ciano
Rižota puttanesca z burrato
Recepti Warren Mendes
Pivo in rižota z boereworsom
Recepti Lora in Stoyan
Paella s piščancem in rakci
Recepti Luca Ciano
Rižota s kavo in stracciatello
Recepti Rudolph van Veen
Nasi s šitakami
Recepti Justine Schofield
Rižota iz rdeče pese s kozjim sirom in lešniki
Recepti Donal Skehan
Kari z jajčevci in cvetačnim rižem s kurkumo