Avokado s škampi
Recept je iz: Rudolph van Veen
Verjetno ga že vsi poznate, nizozemskega kuharja in avtorja kuharskih knjig. Govorimo o Rudolphu van Veenu, ki je za vas pripravil obilico sladkih in slanih jedi. Vabljeni k ogledu recepta in samostojni kuhi! Dober tek :)
sestavine
- 1 avokado
- škampi
- sipa
- 1 paradižnik
- listi bazilike
- ZA MAJONEZO:
- 1 rumenjak
- 1 žlička gorčice
- 1 žlica limonovega soka
- sol in poper
- 3 žlice oljčnega olja
Priprava
- 1. Avokado razrežemo na pol in ga razpolovimo. Koščico odstranimo, meso pa previdno zarežemo po površini vsake polovice in pazimo, da ne zarežemo v lupino.
- 2. Očistimo škampe.
- 3. Sipo očistimo in narežemo na kockice. Nato jo ne več kot dve minuti dušimo na česnovem oljčnem olju (pripravimo ga tako, da strok česna ali dva prelijemo z oljčnim oljem in pustimo počivati nekaj minut) z malo drobno narezane čebule. Sipo potresemo z drobno narezanim peteršiljem.
- 4. V vsako polovico avokada damo malo dušene sipe in škampov.
- 5. Za majonezo v skledo vlijemo rumenjak in gorčico, začinimo s soljo in poprom ter dodamo malo kisa ali limonov sok. Oljčno olje vlivamo v tankem curku med nenehnim mešanjem. Na koncu majonezo dokončamo z mešalnikom.
- 6. Žlico majoneze zlijemo po vsaki polovici avokada. Potresemo s kockicami paradižnika in listi bazilike.
- 7. Solato postrežemo s kozarcem suhega belega vina.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Luke Nguyen
Rdeči rezanci z rakovim mesom iz Hai Phonga
Recepti Ainsley Harriott
Testenine z morskimi sadeži, čilijem in češnjevim paradižnikom
Recepti Ljubomir Stanišić
Pečena skuša s hladno melonino juho
Recepti Nadiya Hussain
Pašteta iz dimljene skuše v paljenem testu z ananasovim čatnijem
Recepti Nico Reynolds
Pečeni losos na dva načina
Recepti Nico Reynolds
Pečene kozice z mangom in krvavico
Recepti Lora in Stoyan
Rjava postrv z limonovo omako
Recepti Marcus Wareing
Dimljena postrv, pečena rdeča pesa in vodna kreša
Recepti Mary Berry
Vroče dimljeni losos, riž in špargljeva solata
Recepti Nico Reynolds
Kruhki z ribo