Verjetno ga že vsi poznate, nizozemskega kuharja in avtorja kuharskih knjig. Govorimo o Rudolphu van Veenu, ki je za vas pripravil obilico sladkih in slanih jedi. Vabljeni k ogledu recepta in samostojni kuhi! Dober tek :)

sestavine

  • 1 avokado
  • škampi
  • sipa
  • 1 paradižnik
  • listi bazilike
  • ZA MAJONEZO:
  • 1 rumenjak
  • 1 žlička gorčice
  • 1 žlica limonovega soka
  • sol in poper
  • 3 žlice oljčnega olja

Priprava

  • 1. Avokado razrežemo na pol in ga razpolovimo. Koščico odstranimo, meso pa previdno zarežemo po površini vsake polovice in pazimo, da ne zarežemo v lupino.
  • 2. Očistimo škampe.
  • 3. Sipo očistimo in narežemo na kockice. Nato jo ne več kot dve minuti dušimo na česnovem oljčnem olju (pripravimo ga tako, da strok česna ali dva prelijemo z oljčnim oljem in pustimo počivati nekaj minut) z malo drobno narezane čebule. Sipo potresemo z drobno narezanim peteršiljem.
  • 4. V vsako polovico avokada damo malo dušene sipe in škampov.
  • 5. Za majonezo v skledo vlijemo rumenjak in gorčico, začinimo s soljo in poprom ter dodamo malo kisa ali limonov sok. Oljčno olje vlivamo v tankem curku med nenehnim mešanjem. Na koncu majonezo dokončamo z mešalnikom.
  • 6. Žlico majoneze zlijemo po vsaki polovici avokada. Potresemo s kockicami paradižnika in listi bazilike.
  • 7. Solato postrežemo s kozarcem suhega belega vina.

Sorodni recepti

Poglej vse