Piščančji krapow z brokolijem
Recept je iz: Donal Skehan
Če želite osvojiti kuhanje, ima Donal Skehan za vas veliko okusnih receptov, za katere ne potrebujete dodatnih sposobnosti, temveč le kuhinjo in nekaj sestavin. Dober tek!
sestavine
- 2 jedilni žlici sončničnega olja
- 2 mladi čebuli, narezani na tanke rezine
- 2 strta stroka česna
- 2 drobno nasekljana rdeča tajska čilija
- 8 piščančjih stegen brez kosti in kože
- 2 jedilni žlici sojine omake z manj soli
- 1 jedilna žlica ribje omake
- 1 jedilna žlica ostrigove omake
- 250-gramski zavoj kuhanega aromatičnega riža
- velik šop tajske bazilike
Priprava
- 1. V ponvi segrejemo olje in na njem 5 minut počasi pražimo čebula, da se zmehča. Dodamo česen in čili ter pražimo še 1 ali 2 minuti.
- 2. Piščanca z ostrim nožem narežemo na čim tanjše rezine. Dodamo jih v ponev, pojačamo ogenj in zlato zapečemo.
- 3. Dodamo sojino, ribjo in ostrigovo omako ter kuhamo, dokler piščanec ni kuhan in prelit z omako. Riž segrejemo po navodilih proizvajalca.
- 4. Ponev odstavimo in primešamo tajsko baziliko. Postrežemo z rižem in na pari kuhanim brokolijem.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Michela Chiappa
Saltimbocca alla romana
Recepti Adam Liaw
Sarawaška laksa
Recepti Nico Reynolds
Marinirana piščanec in cvetača
Recepti Nico Reynolds
Piščančji kari na žaru po karibsko
Recepti Michela Chiappa
Preprosta piščančja jetrna pašteta
Recepti Marcus Wareing
Začinjen piščanec z divjimi gobami in česnovim kruhom
Recepti Mary Berry
Piščančji tartiflette
Recepti Lora in Stoyan
Dimljen piščanec s svežim zeljem
Recepti Nico Reynolds
Pečeni piščanec z limono in začimbami
Recepti Donal Skehan
Piščančji sataj z rižem in zelenjavo