Zaradi kombinacije čokolade in pekočih čilijev je napitek okusen, pa tudi zelo okrepčilen. Postrezite ga v kozarcih, dodajte led in ga okrasite s čokolado.

sestavine

  • 120 ml smetane za kuhanje
  • 60 ml polnomastnega mleka (A)
  • ½ čilija bird's eye s semeni
  • ščepec mletega cimeta
  • 125 g kuverture z mlečno čokolado boljše kakovosti
  • 250 ml polnomastnega mleka (B)
  • nalomljen led za serviranje

Priprava

  • Št. porcij: 4
  • 1. Smetano, čili, mleko (A) in cimet dajte v kozico in segrevajte do vretja.
  • 2. Kozico odstranite z ognja, jo pokrijte s pokrovko in 10 minut pustite, da se mleko dodobra prepoji.
  • 3. Mleko spet segrevajte do vretja, nato pa precedite čez čokolado, da se iz njega izloči čili. Stepajte, dokler se čokolada docela ne stopi.
  • 4. Dodajte mleko (B) in dobro premešajte, da dobite enovito zmes.
  • 5. Mešanico vlijte v štiri kozarce z ledom.
  • Predlog za serviranje:
  • Postrezite s kepico sladoleda, Kirsteninim čokoladnim okrasom in ledom.

Sorodni recepti

Poglej vse