Ledena čokolada z začimbami
Recept je iz: Kirsten Tibballs
Zaradi kombinacije čokolade in pekočih čilijev je napitek okusen, pa tudi zelo okrepčilen. Postrezite ga v kozarcih, dodajte led in ga okrasite s čokolado.
sestavine
- 120 ml smetane za kuhanje
- 60 ml polnomastnega mleka (A)
- ½ čilija bird's eye s semeni
- ščepec mletega cimeta
- 125 g kuverture z mlečno čokolado boljše kakovosti
- 250 ml polnomastnega mleka (B)
- nalomljen led za serviranje
Priprava
- Št. porcij: 4
- 1. Smetano, čili, mleko (A) in cimet dajte v kozico in segrevajte do vretja.
- 2. Kozico odstranite z ognja, jo pokrijte s pokrovko in 10 minut pustite, da se mleko dodobra prepoji.
- 3. Mleko spet segrevajte do vretja, nato pa precedite čez čokolado, da se iz njega izloči čili. Stepajte, dokler se čokolada docela ne stopi.
- 4. Dodajte mleko (B) in dobro premešajte, da dobite enovito zmes.
- 5. Mešanico vlijte v štiri kozarce z ledom.
- Predlog za serviranje:
- Postrezite s kepico sladoleda, Kirsteninim čokoladnim okrasom in ledom.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Sara La Fountain
Smuti "Dobro jutro, srček"
Recepti Nadiya Hussain
Misliji z mangom in limeto
Recepti Kirsten Tibballs
Kolač s čokoladnim moussom
Recepti Kirsten Tibballs
Brioši
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladna babka z jagodičjem
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladna torta z jagodičjem
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni piškotni rjavčki
Recepti Kirsten Tibballs
Jagode s čokolado
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni flan
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladna omaka za churrose