Kopun na svežih rezancih
Recept je iz: Primož Dolničar
Zamesimo testo in ga zavitega v folijo pustimo pol ure počivati. Spočito testo na tanko razvaljamo ter razrežemo na poljubno široke rezance. Rezance 10 minut kuhamo v slanem kropu.
Kopuna damo v pekač, zraven položimo šalotko, česen ter korenje ter ga v parni pečici pečemo 3 ure na 75 stopinjah cezija. Če nimate parne pečice, kopuna zavite v folijo ter ga položite v pekač v
katerega ste nalili malo vode ter ga 3 ure pecite na 150 stopinjah celzija. Ko je kopun kuhan, meso odrežemo od kosti skupaj s kožo in ga razrežemo na trakce. Bučke ter muškatno bučo prav tako narežemo na trakce ter jih skupaj z mesom v ponvi na oljčnem olju popečemo, da meso lepo porjavi. Vse skupaj zalijemo z omako, ki se je naredila med kuhanjem kopuna. Dodamo maslo, da
se okama malo zgosti ter primešamo na zob kuhane rezance. Cikorijo v kozici podušimo z malo vode, potem pa jo popečemo na oljčnem olju ter dodamo testeninam ter kopunu.
Na krožniku postrežemo testenine z zelenjavo, na vrh pa položimo na trake narezano meso kopuna.
Zamesimo testo in ga zavitega v folijo pustimo pol ure počivati. Spočito testo na tanko razvaljamo ter razrežemo na poljubno široke rezance. Rezance 10 minut kuhamo v slanem kropu.
Kopuna damo v pekač, zraven položimo šalotko, česen ter korenje ter ga v parni pečici pečemo 3 ure na 75 stopinjah cezija. Če nimate parne pečice, kopuna zavite v folijo ter ga položite v pekač v
katerega ste nalili malo vode ter ga 3 ure pecite na 150 stopinjah celzija. Ko je kopun kuhan, meso odrežemo od kosti skupaj s kožo in ga razrežemo na trakce. Bučke ter muškatno bučo prav tako narežemo na trakce ter jih skupaj z mesom v ponvi na oljčnem olju popečemo, da meso lepo porjavi. Vse skupaj zalijemo z omako, ki se je naredila med kuhanjem kopuna. Dodamo maslo, da
se okama malo zgosti ter primešamo na zob kuhane rezance. Cikorijo v kozici podušimo z malo vode, potem pa jo popečemo na oljčnem olju ter dodamo testeninam ter kopunu.
Na krožniku postrežemo testenine z zelenjavo, na vrh pa položimo na trake narezano meso kopuna.
sestavine
- Testo100 g gladke moke 1 jajce solKopun1 polovica kopuna 1 šalotka 1 česen 1 korenje 3 zelene bučke 1 muškatna buča cikorija oljčno olje sol
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Primož Dolničar
JOGURT
Recepti Primož Dolničar
V SLANICO VLOŽENI TRTNI LISTI
Recepti Primož Dolničar
SARME IZ TRTNIH LISTOV
Recepti Primož Dolničar
POSUŠENI JURČKI
Recepti Primož Dolničar
ZAMRZNJENE LISIČKE
Recepti Primož Dolničar
VLOŽENI JURČKI
Recepti Primož Dolničar
GOBOVA JUHA
Recepti Primož Dolničar
Borovničeva marmelada in malinova marmelada
Recepti Primož Dolničar
Borovničev štrudelj / štrukelj
Recepti Primož Dolničar
Jajčevci v oljčnem olju