Kopun na svežih rezancih

Kopun na svežih rezancih

Opis

Zamesimo testo in ga zavitega v folijo pustimo pol ure počivati. Spočito testo na tanko razvaljamo ter razrežemo na poljubno široke rezance. Rezance 10 minut kuhamo v slanem kropu.

Kopuna damo v pekač, zraven položimo šalotko, česen ter korenje ter ga v parni pečici pečemo 3 ure na 75 stopinjah cezija. Če nimate parne pečice, kopuna zavite v folijo ter ga položite v pekač v

katerega ste nalili malo vode ter ga 3 ure pecite na 150 stopinjah celzija. Ko je kopun kuhan, meso odrežemo od kosti skupaj s kožo in ga razrežemo na trakce. Bučke ter muškatno bučo prav tako narežemo na trakce ter jih skupaj z mesom v ponvi na oljčnem olju popečemo, da meso lepo porjavi. Vse skupaj zalijemo z omako, ki se je naredila med kuhanjem kopuna. Dodamo maslo, da

se okama malo zgosti ter primešamo na zob kuhane rezance. Cikorijo v kozici podušimo z malo vode, potem pa jo popečemo na oljčnem olju ter dodamo testeninam ter kopunu.

Na krožniku postrežemo testenine z zelenjavo, na vrh pa položimo na trake narezano meso kopuna.


Zamesimo testo in ga zavitega v folijo pustimo pol ure počivati. Spočito testo na tanko razvaljamo ter razrežemo na poljubno široke rezance. Rezance 10 minut kuhamo v slanem kropu.

Kopuna damo v pekač, zraven položimo šalotko, česen ter korenje ter ga v parni pečici pečemo 3 ure na 75 stopinjah cezija. Če nimate parne pečice, kopuna zavite v folijo ter ga položite v pekač v

katerega ste nalili malo vode ter ga 3 ure pecite na 150 stopinjah celzija. Ko je kopun kuhan, meso odrežemo od kosti skupaj s kožo in ga razrežemo na trakce. Bučke ter muškatno bučo prav tako narežemo na trakce ter jih skupaj z mesom v ponvi na oljčnem olju popečemo, da meso lepo porjavi. Vse skupaj zalijemo z omako, ki se je naredila med kuhanjem kopuna. Dodamo maslo, da

se okama malo zgosti ter primešamo na zob kuhane rezance. Cikorijo v kozici podušimo z malo vode, potem pa jo popečemo na oljčnem olju ter dodamo testeninam ter kopunu.

Na krožniku postrežemo testenine z zelenjavo, na vrh pa položimo na trake narezano meso kopuna.

sestavine

Testo

  • 100 g gladke moke
  • 1 jajce
  • sol

Kopun

  • 1 polovica kopuna
  • 1 šalotka
  • 1 česen
  • 1 korenje
  • 3 zelene bučke
  • 1 muškatna buča
  • cikorija
  • oljčno olje
  • sol

Sorodni recepti