JOGURT

 

sestavine

  • 1 l surovega mleka
  • 1 žlica jogurta

Priprava

  • Zlijte mleko v lonec
  • Mleko 20 minut pasterizirajte na 90 stopinjah celzija.
  • Mleko se bo nekoliko zgostilo.
  • Pri tem postopku je zelo pomembno, da ne presežete priporočene temperature.
  • Uporabite thermometer.
  • Mleko ohladite na 40 stopinj celzija.
  • V mleko vmešajte jogurt.
  • Mleko nalijte v kozarce s pokrovom.
  • Pečico preogrejte na 50 stopinj celzija in jo takoj izključite.
  • Ohranjajte temperature pečice na 40 stopinjah celzija naslednjih 4 do 5 ur.
  • Zaprite kozarce z jogurtom in jih postavite v pečico.
  • Čez približno 5 ur bo nastal slasten jogurt.
  • Trik, kako jogurt pripraviti drugače kot v pečici. Če imate doma sous vide, segrejte vodo na 40 ° C (104 ° F) in namesto kosov mesa notri postavite kozarce jogurta. V 5 urah boste dobili popoln jogurt.

Sorodni recepti

Poglej vse