JOGURT
Recept je iz: Primož Dolničar
JOGURT
sestavine
- 1 l surovega mleka
- 1 žlica jogurta
Priprava
- Zlijte mleko v lonec
- Mleko 20 minut pasterizirajte na 90 stopinjah celzija.
- Mleko se bo nekoliko zgostilo.
- Pri tem postopku je zelo pomembno, da ne presežete priporočene temperature.
- Uporabite thermometer.
- Mleko ohladite na 40 stopinj celzija.
- V mleko vmešajte jogurt.
- Mleko nalijte v kozarce s pokrovom.
- Pečico preogrejte na 50 stopinj celzija in jo takoj izključite.
- Ohranjajte temperature pečice na 40 stopinjah celzija naslednjih 4 do 5 ur.
- Zaprite kozarce z jogurtom in jih postavite v pečico.
- Čez približno 5 ur bo nastal slasten jogurt.
- Trik, kako jogurt pripraviti drugače kot v pečici. Če imate doma sous vide, segrejte vodo na 40 ° C (104 ° F) in namesto kosov mesa notri postavite kozarce jogurta. V 5 urah boste dobili popoln jogurt.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Maksut Aşkar
Ajran z meto
Recepti Jamie Oliver
Božični koktajl
Recepti Sara Chafak
Napitek iz aromatizirane pijače glögi na Sarin način
Recepti Sara La Fountain
Želatina s penino
Recepti Sara Chafak
Pisane majhne pijače v stekleničkah
Recepti Nina Babić
Koktajl „Mimoza“
Recepti Nina Babić
Koktajl SERENDIPITY
Recepti Nina Babić
Vietnamska kava
Recepti Sara Chafak
Mangov šejk
Recepti Sara La Fountain
Koktajl za dive