V SLANICO VLOŽENI TRTNI LISTI

sestavine

  • trtni listi
  • 200 g soli
  • 4 žlice citronske kisline

Priprava

  • Trtnim listom odrežite peclje.
  • Liste operite v mrzli vodi.
  • Za 3 do 4 minute jih položite v vrelo vodo.
  • Ohladite jih v mrzli vodi, ki ji lahko dodate led.
  • S penovko poberite trtne liste iz kropa, da se dobro odcedijo.
  • Vodo v kateri so se blanširali listi uporabite za pripravo slanice v katero boste vložili trtne liste.
  • Vodo osolite. 
  • Dodajte ji citronsko kislino.
  • Pripravite kuhinjsko krpo, ki ste jo prevreli.
  • Trtne liste položite na krpo.
  • Zložite 8 do 10 listov enega na drugega.
  • Najprej prepognete robove listov.
  • In jih zarolate.
  • Zvite trtne liste položite v gozarec za vlaganje.
  • V kozarec položite približno 5-6 trtnih listov odv. od velikosti kozarca.
  • Trtne liste prelijte s slanico.
  • Na vrh listov položite mrežico za vlaganje, ki bo “poskrbela”, da bodo trtni listi konstantno v slanici in kozarec previdno zaprite.
  • Kozarec za 30 minut postavite na pokrov, da se izognemo vodnim mehurčkom.
  • Tako pripravljene trtne liste lahko uporabite že v roku 1 tedna, shranjene pa lahko uporabljate celo leto.

Sorodni recepti

Poglej vse