V SLANICO VLOŽENI TRTNI LISTI
Recept je iz: Primož Dolničar
V SLANICO VLOŽENI TRTNI LISTI
sestavine
- trtni listi
- 200 g soli
- 4 žlice citronske kisline
Priprava
- Trtnim listom odrežite peclje.
- Liste operite v mrzli vodi.
- Za 3 do 4 minute jih položite v vrelo vodo.
- Ohladite jih v mrzli vodi, ki ji lahko dodate led.
- S penovko poberite trtne liste iz kropa, da se dobro odcedijo.
- Vodo v kateri so se blanširali listi uporabite za pripravo slanice v katero boste vložili trtne liste.
- Vodo osolite.
- Dodajte ji citronsko kislino.
- Pripravite kuhinjsko krpo, ki ste jo prevreli.
- Trtne liste položite na krpo.
- Zložite 8 do 10 listov enega na drugega.
- Najprej prepognete robove listov.
- In jih zarolate.
- Zvite trtne liste položite v gozarec za vlaganje.
- V kozarec položite približno 5-6 trtnih listov odv. od velikosti kozarca.
- Trtne liste prelijte s slanico.
- Na vrh listov položite mrežico za vlaganje, ki bo “poskrbela”, da bodo trtni listi konstantno v slanici in kozarec previdno zaprite.
- Kozarec za 30 minut postavite na pokrov, da se izognemo vodnim mehurčkom.
- Tako pripravljene trtne liste lahko uporabite že v roku 1 tedna, shranjene pa lahko uporabljate celo leto.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Ljubomir Stanišić
Zapečeni kozji sir
Recepti Jamie Oliver
Pite z raki s paradižnikovo omako in solato
Recepti Michela Chiappa
Tribarvni njoki s kremasto lešnikovo omako
Recepti Primož Dolničar
Zeliščna sol
Recepti Primož Dolničar
Sušeni paradižniki v oljčnem olju
Recepti Rudolph van Veen
Dušen por s slanino in z indijskimi oreščki
Recepti Nadia in Merijn
Libijski nadevani krompir
Recepti Jamie Oliver
Idealni pečeni krompir
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Terina s pečenimi paprikami
Recepti