VLOŽENI JURČKI

sestavine

  • -  jurčki
  • -  1 kozarec kisa za vlaganje
  • - 3 enaki kozarci vode
  • - lovorjev list
  • - košček muškatnega cveta
  • - žlico soli
  • - poper
  • - šalotka

Priprava

  • Jurčke očistite.
  • Če je potrebno jih narežite.
  • Jurčke operite.
  • Odcedite jih.
  • Na hitro jih prevrite.
  • Položite jih na cedilo.
  • Odcedite jih.
  • Naj se ohladijo.
  • Pripravite 3 enake kozarce vode in 1 enak kozarec kisa za vlaganje.
  • Preogrejte lonec.
  • Vso tekočino zlijte v lonec.
  • Prevrite vse začimbe.
  • Jurčke položite v kozarec, a jih ne tlačite preveč skupaj, saj lahko postanejo sluzasti.
  • Dodajte šalotko in lovorjev list.
  • Na vrh položite še več jurčkov.
  • Jurčke prelijte z mešanico kisa in vode iz lonca.
  • Na vrh jurčkov položite mrežico za vlaganje in previdno zaprite pokrov.

Sorodni recepti

Poglej vse