Bao z ocvrtim piščancem
Recept je iz: Donal Skehan
Če želite osvojiti kuhanje, ima Donal Skehan za vas veliko okusnih receptov, za katere ne potrebujete dodatnih sposobnosti, temveč le kuhinjo in nekaj sestavin. Dober tek!
sestavine
- KRUHKI BAO:
- 500 g ostre bele moke
- ½ žličke pecilnega praška
- 1 7-gramski zavoj suhega kvasa
- ½ žličke soli
- 145 ml polnomastnega mleka
- 145 ml mlačne vode
- 50 g mletega sladkorja
- 1 žlica rastlinskega olja
- dodatno olje za premaz
- MARINIRAN PIŠČANEC:
- 6 piščančjih stegen brez kože in kosti, prerezanih na pol
- 2 žlici sojine omake
- 2 žlički sezamovega olja
- 1 velik strok česna, nariban
- ½ žlice čilijevega olja z rakci
- ¼ ščepca fino mletega sečuanskega popra
- 1 razžvrkljano jajce
- 150 g navadne moke
- ½ žličke soli
- ¼ žličke mletega belega popra
- 1,2 litra rastlinskega olja
- MAJONEZA S SRIRAČO:
- 150 ml majoneze
- 3 žlice srirače
Priprava
- Čas počivanja: 1 ura in 30 minut
- Čas mariniranja: 30 minut
- 1. Pripravite testo, tako da daste v skledo moko, sladkor, suhi kvas in pecilni prašek. Prilijte mleko in vodo ter dodajte ščepec soli. S kuhalnico zmešajte mokre in suhe sestavine ter z rokami zamesite testo. Prestavite ga na pult in ročno mesite 10–15 minut, da dobite gladko testo, ki se ne prijema na površino. Dajte testo v namaščeno posodo, pokrijte ga s krpo ali namaščeno folijo in pustite počivati kakšno uro, da se volumen testa podvoji.
- 2. Vmes pripravite piščančja stegna, tako da jih rahlo sploščite z valjarjem. Prestavite jih v posodo s sojino omako, sezamovim oljem, česnom, čilijevim oljem in mletim sečuanskim poprom. Meso naj se nato eno uro marinira v hladilniku.
- 3. V tem času izrežite kose peki papirja, velike 12 x 10 cm. Ko se velikost testa podvoji, iz njega izbijte zrak, ga razdelite na dvoje in zvijte v debeli klobasi. Vsako od njiju razdelite na šest enakih delov. Iz njih oblikujete kroglice. Z valjarjem sploščite kroglice v ovale, ki naj bodo dolgi okoli 13 in široki okoli 10 cm. Prestavite jih na kose peki papirja in jih preganite. Naj počivajo 30 minut.
- 5. Vmes zmešajte majonezo in sriračo. Pripravite soparnik v dveh nivojih. Postavite ga nad ponev z vrelo vodo. Kruhke bao položite v oba razdelka in jih 30 minut kuhajte na pari.
- 6. Rastlinsko olje segrejte na 180 °C. Mariniranemu piščancu dodajte jajce in dobro pomešajte. Moki dodajte sol in beli poper ter dobro pomešajte. Kose piščanca dobro pomokajte na obeh straneh. Otresite odvečno moko in meso položite v olje. Cvrite 2–3 minute na vsaki strani, da postane hrustljavo in dobi zlato barvo. Cvrite stegna v 2 rundah in jih prestavite na papirnato brisačo.
- 7. Kruhke vzemite iz soparnika, jih odprite in pustite 2 minuti počivati, da se ohladijo. Nadevajte jih z žlico majoneze s sriračo, ocvrtim piščancem in nekaj rezinami kisle kumarice.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Michela Chiappa
Saltimbocca alla romana
Recepti Adam Liaw
Sarawaška laksa
Recepti Nico Reynolds
Marinirana piščanec in cvetača
Recepti Nico Reynolds
Piščančji kari na žaru po karibsko
Recepti Michela Chiappa
Preprosta piščančja jetrna pašteta
Recepti Marcus Wareing
Začinjen piščanec z divjimi gobami in česnovim kruhom
Recepti Mary Berry
Piščančji tartiflette
Recepti Lora in Stoyan
Dimljen piščanec s svežim zeljem
Recepti Nico Reynolds
Pečeni piščanec z limono in začimbami
Recepti Donal Skehan
Piščančji sataj z rižem in zelenjavo