Sladko-kisel ocvrt zrezek
Recept je iz: Adam Liaw
To obilno večerjo so navdihnile tako avstralsko-kitajske restavracije kot avstralske pivnice. Je polna okusov in hrustljava. Za dodatek lahko postrežete tudi dim sim!
sestavine
- 4 fileji iz piščančjih prsi
- sol za začinjanje
- 1 skodelica večnamenske moke
- 2 skodelici finih krušnih drobtin
- 2 jajci
- 1 liter rastlinskega olja za cvrtje
- solatni listi za postrežbo
- SLADKO-KISLA OMAKA:
- 1 žlica rastlinskega olja
- ½ žličke sezamovega olja
- 1 olupljen manjši korenček, narezan na julienne
- 2 debelejši mladi čebuli, narezani na julienne
- ½ na tanko narezane manjše rdeče čebule
- ½ rdeče paprike, narezane na julienne
- ½ rumene paprike, narezane na julienne
- 2 cm ingverja, narezanega na julienne
- ¼ skodelice paradižnikove omake (kečapa)
- sok 1 limone
- 2 žlici belega kisa
- 3 žlice sladkorja
- 1 žlička piščančje osnove v prahu (znamka Knorr)
- 1 žlica koruznega škroba, vmešana v ½ skodelice vode
Priprava
- Št. porcij: 4
- 1. Piščančje prsi vodoravno prerežite na pol, a ne povsem do konca – na eni strani naj se še držijo skupaj. Vsak kos piščančjih prsi položite med dva lista papirja za peko in jih potolcite na približno 1 cm debeline. Piščanca dobro posolite.
- 2. Moko dobro posolite in poprajte, potem pa stepite jajca z malo vode. Piščančje prsi prekrijte z moko, jajcem in drobtinami ter drobtine dobro pritisnite na meso.
- 3. Za sladko-kislo omako na močnem ognju zagrejte vok ter dodajte rastlinsko in sezamovo olje. Približno 2 minuti pražite korenje, čebulo, papriko in ingver, da se malce posedejo, potem pa dodajte paradižnikovo omako, limonov sok, kis, sladkor, piščančjo osnovo v prahu in približno 1 skodelico vode, da naredite omako. Kakšno minuto naj nežno vre, potem pa vmešajte toliko koruznega škroba, kolikor je treba, da se omaka zgosti. Dajte jo na stran.
- 4. V veliki ponvi ali voku zagrejte rastlinsko olje na 170 stopinj. Vsak zrezek cvrite približno 5 minut oziroma dokler ne postane zlatorjav. Posušite jih na rešetki. Krompirček cvrite približno 3 minute, da pozlati, potem pa ga odcedite.
- 5. Zrezek in krompirček postrezite s solato in sladko-kislo omako (ter zelenjavo).
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Michela Chiappa
Saltimbocca alla romana
Recepti Adam Liaw
Sarawaška laksa
Recepti Nico Reynolds
Marinirana piščanec in cvetača
Recepti Nico Reynolds
Piščančji kari na žaru po karibsko
Recepti Michela Chiappa
Preprosta piščančja jetrna pašteta
Recepti Marcus Wareing
Začinjen piščanec z divjimi gobami in česnovim kruhom
Recepti Mary Berry
Piščančji tartiflette
Recepti Lora in Stoyan
Dimljen piščanec s svežim zeljem
Recepti Nico Reynolds
Pečeni piščanec z limono in začimbami
Recepti Donal Skehan
Piščančji sataj z rižem in zelenjavo