To obilno večerjo so navdihnile tako avstralsko-kitajske restavracije kot avstralske pivnice. Je polna okusov in hrustljava. Za dodatek lahko postrežete tudi dim sim!

sestavine

  • 4 fileji iz piščančjih prsi
  • sol za začinjanje
  • 1 skodelica večnamenske moke
  • 2 skodelici finih krušnih drobtin
  • 2 jajci
  • 1 liter rastlinskega olja za cvrtje
  • solatni listi za postrežbo
  • SLADKO-KISLA OMAKA:
  • 1 žlica rastlinskega olja
  • ½ žličke sezamovega olja
  • 1 olupljen manjši korenček, narezan na julienne
  • 2 debelejši mladi čebuli, narezani na julienne
  • ½ na tanko narezane manjše rdeče čebule
  • ½ rdeče paprike, narezane na julienne
  • ½ rumene paprike, narezane na julienne
  • 2 cm ingverja, narezanega na julienne
  • ¼ skodelice paradižnikove omake (kečapa)
  • sok 1 limone
  • 2 žlici belega kisa
  • 3 žlice sladkorja
  • 1 žlička piščančje osnove v prahu (znamka Knorr)
  • 1 žlica koruznega škroba, vmešana v ½ skodelice vode

Priprava

  • Št. porcij: 4
  • 1. Piščančje prsi vodoravno prerežite na pol, a ne povsem do konca – na eni strani naj se še držijo skupaj. Vsak kos piščančjih prsi položite med dva lista papirja za peko in jih potolcite na približno 1 cm debeline. Piščanca dobro posolite.
  • 2. Moko dobro posolite in poprajte, potem pa stepite jajca z malo vode. Piščančje prsi prekrijte z moko, jajcem in drobtinami ter drobtine dobro pritisnite na meso.
  • 3. Za sladko-kislo omako na močnem ognju zagrejte vok ter dodajte rastlinsko in sezamovo olje. Približno 2 minuti pražite korenje, čebulo, papriko in ingver, da se malce posedejo, potem pa dodajte paradižnikovo omako, limonov sok, kis, sladkor, piščančjo osnovo v prahu in približno 1 skodelico vode, da naredite omako. Kakšno minuto naj nežno vre, potem pa vmešajte toliko koruznega škroba, kolikor je treba, da se omaka zgosti. Dajte jo na stran.
  • 4. V veliki ponvi ali voku zagrejte rastlinsko olje na 170 stopinj. Vsak zrezek cvrite približno 5 minut oziroma dokler ne postane zlatorjav. Posušite jih na rešetki. Krompirček cvrite približno 3 minute, da pozlati, potem pa ga odcedite.
  • 5. Zrezek in krompirček postrezite s solato in sladko-kislo omako (ter zelenjavo).

Sorodni recepti

Poglej vse