Ravioli z rikoto in špinačo
Recept je iz: Giovanni Caminita
Ravioli
V moki naredimo jamico in vanjo zlijemo rumenjake. Z eno roko mešamo in postopoma dodajamo moko. Zamesimo testo in ga nato z obema rokama dobro pregnetemo. Če je presuho, mu dodamo malce vode.
Testo pustimo počivati v vlažni krpi približno 15 minut.
Špinačo na hitro blanširamo in pustimo, da se dobro odcedi. Česen olupimo in stisnemo. Paradižnik narežemo na palčke. V ponvi segrejemo malce olja in na hitro popražimo špinačo in česen. Dodamo sušene paradižnike ter malo olja, v katerem so bili, ter začinimo s sveže mletim poprom in muškatnim oreščkom. Špinačo zmeljemo v multipraktiku in v skledi pomešamo z rikoto ter čez naribamo polovico parmezana. Vse skupaj premešamo in pustimo do postrežbe.
Testo za raviole razdelimo na enake dele in ga s strojčkom za testenine razvaljamo v dolge liste. Na en list razdelimo kupčke nadeva in površino lista okrog njih premažemo z vodo. Čez vse položimo drugi list in iz testa izrežemo štirikotne raviole. Robove testa dobro pritisnemo. Raviole kuhamo 4 minute v soljeni vodi.
Paradižnikova omaka z žajbljem
Paradižnikom odstranimo semena in jih narežemo na kockice. V ponvi segrejemo olje in maslo, da to rahlo porjavi, nato pa dodamo limonin sok. Dodamo paradižnik in kapre. Polovico žajbljevih listkov narežemo na trakove in vmešamo v omako. Raviole poberemo iz vode, prestavimo v omako in vse še malce pokuhamo.
Raviole damo na krožnik in prelijemo z omako. Okrasimo s preostalim žajbljem in čez naribamo parmezan.
Ravioli
V moki naredimo jamico in vanjo zlijemo rumenjake. Z eno roko mešamo in postopoma dodajamo moko. Zamesimo testo in ga nato z obema rokama dobro pregnetemo. Če je presuho, mu dodamo malce vode.
Testo pustimo počivati v vlažni krpi približno 15 minut.
Špinačo na hitro blanširamo in pustimo, da se dobro odcedi. Česen olupimo in stisnemo. Paradižnik narežemo na palčke. V ponvi segrejemo malce olja in na hitro popražimo špinačo in česen. Dodamo sušene paradižnike ter malo olja, v katerem so bili, ter začinimo s sveže mletim poprom in muškatnim oreščkom. Špinačo zmeljemo v multipraktiku in v skledi pomešamo z rikoto ter čez naribamo polovico parmezana. Vse skupaj premešamo in pustimo do postrežbe.
Testo za raviole razdelimo na enake dele in ga s strojčkom za testenine razvaljamo v dolge liste. Na en list razdelimo kupčke nadeva in površino lista okrog njih premažemo z vodo. Čez vse položimo drugi list in iz testa izrežemo štirikotne raviole. Robove testa dobro pritisnemo. Raviole kuhamo 4 minute v soljeni vodi.
Paradižnikova omaka z žajbljem
Paradižnikom odstranimo semena in jih narežemo na kockice. V ponvi segrejemo olje in maslo, da to rahlo porjavi, nato pa dodamo limonin sok. Dodamo paradižnik in kapre. Polovico žajbljevih listkov narežemo na trakove in vmešamo v omako. Raviole poberemo iz vode, prestavimo v omako in vse še malce pokuhamo.
Raviole damo na krožnik in prelijemo z omako. Okrasimo s preostalim žajbljem in čez naribamo parmezan.
sestavine
- Ravioli500 g moke za testenine 15 rumenjakov voda 450 g sveže špinače 3 stroki česna oljčno olje 2 žlici sušenih paradižnikov v olju muškatni orešček 250 g rikote 75 g ricotta salata 100 g parmezanaParadižnikova omaka z žajbljem3 paradižniki 50 ml oljčnega olja 50 g masla 8 listkov žajblja 1 žlica kaper
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Giovanni Caminita
Minestrone
Recepti Giovanni Caminita
Jajčevci s paradižnikovo omako v pečici
Recepti Giovanni Caminita
Teletina s tunino majonezo ter špageti s česnom in pekočimi feferoni
Recepti Giovanni Caminita
Rižota z morskimi sadeži
Recepti Giovanni Caminita
Panirani telečji zrezki z limono
Recepti Giovanni Caminita
Testenine z italijansko klobaso in radičem
Recepti Giovanni Caminita
Široki rezanci z lososom