Jajčevci s paradižnikovo omako v pečici
Recept je iz: Giovanni Caminita
Čebulo olupimo in narežemo. Česen olupimo in
drobno narežemo ter osmukamo baziliko. V ponvi segrejemo olje in popražimo
čebulo ter česen. Dodamo pasiran paradižnik, začinimo z malce soli in sveže
mletega popra ter zavremo. Dodamo sladkor in polovico listov bazilike. Omako
kuhamo približno 8 minut. Nato jo odstavimo.
Pečico segrejemo na 180 °C. Jajčevce narežemo na rezine. V ponvi segrejemo dobršno merico oljčnega olja, rezine jajčevcev popečemo do zlatorjavega in potresemo z malce soli in sveže mletega popra. Odcedimo jih na papirnati brisači. Pekač naoljimo z oljčnim oljem v pršilu in nanj položimo sloj jajčevcev. Namažemo jih s paradižnikovo omako, nato pa spet položimo sloj jajčevcev. Čeznje natrgamo polovico mocarele, potresemo s preostalo polovico listov bazilike in naribamo polovico parmezana. Ponovimo s preostalimi sestavinami in zaključimo s parmezanom. Parmigiano di melanzane pečemo približno 15 minut v pečici.
Česen olupimo in prepolovimo. Kruh narežemo na rezine, poškropimo z oljčnim oljem in natremo s česnom. Položimo ga na pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo v pečici približno 10 minut do hrustljavega.
Postrežba
Parmigiano di melanzane naložimo na krožnik in postrežemo s česnovim kruhom.
Čebulo olupimo in narežemo. Česen olupimo in drobno narežemo ter osmukamo baziliko. V ponvi segrejemo olje in popražimo čebulo ter česen. Dodamo pasiran paradižnik, začinimo z malce soli in sveže mletega popra ter zavremo. Dodamo sladkor in polovico listov bazilike. Omako kuhamo približno 8 minut. Nato jo odstavimo.
Pečico segrejemo na 180 °C. Jajčevce narežemo na rezine. V ponvi segrejemo dobršno merico oljčnega olja, rezine jajčevcev popečemo do zlatorjavega in potresemo z malce soli in sveže mletega popra. Odcedimo jih na papirnati brisači. Pekač naoljimo z oljčnim oljem v pršilu in nanj položimo sloj jajčevcev. Namažemo jih s paradižnikovo omako, nato pa spet položimo sloj jajčevcev. Čeznje natrgamo polovico mocarele, potresemo s preostalo polovico listov bazilike in naribamo polovico parmezana. Ponovimo s preostalimi sestavinami in zaključimo s parmezanom. Parmigiano di melanzane pečemo približno 15 minut v pečici.
Česen olupimo in prepolovimo. Kruh narežemo na rezine, poškropimo z oljčnim oljem in natremo s česnom. Položimo ga na pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo v pečici približno 10 minut do hrustljavega.
Postrežba
Parmigiano di melanzane naložimo na krožnik in postrežemo s česnovim kruhom.
sestavine
- Sestavine1 čebula 2 stroka česna 0.5 šopka bazilike 750 ml pasiranega paradižnika 1 žlička sladkorja 3 jajčevci 300 g mocarele 250 g parmezana oljčno oljeČesnov kruh1 italijanski kruh 1 strok česna ekstra deviško oljčno olje
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Bill Granger
Pikantna bučna semena
Recepti Rudolph van Veen
Košarice s šunko in pistacijo
Recepti Donna Hay
Sufle s solato iz pečene pese
Recepti Donna Hay
Pita s karamelizirano čebulo, krompirjem in feto
Recepti Rudolph van Veen
Neworleanška pita iz rakcev
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Tulci s tunino kremo
Recepti Maksut Aşkar
Baklava s špinačo
Recepti Maksut Aşkar
Kroglice iz leče
Recepti Maksut Aşkar
Solata iz čičerike
Recepti Gabriele Sponza
Pečene velike pokrovače