Jajčevci s paradižnikovo omako v pečici

Jajčevci s paradižnikovo omako v pečici

Opis

Čebulo olupimo in narežemo. Česen olupimo in drobno narežemo ter osmukamo baziliko. V ponvi segrejemo olje in popražimo čebulo ter česen. Dodamo pasiran paradižnik, začinimo z malce soli in sveže mletega popra ter zavremo. Dodamo sladkor in polovico listov bazilike. Omako kuhamo približno 8 minut. Nato jo odstavimo.

Pečico segrejemo na 180 °C. Jajčevce narežemo na rezine. V ponvi segrejemo dobršno merico oljčnega olja, rezine jajčevcev popečemo do zlatorjavega in potresemo z malce soli in sveže mletega popra. Odcedimo jih na papirnati brisači. Pekač naoljimo z oljčnim oljem v pršilu in nanj položimo sloj jajčevcev. Namažemo jih s paradižnikovo omako, nato pa spet položimo sloj jajčevcev. Čeznje natrgamo polovico mocarele, potresemo s preostalo polovico listov bazilike in naribamo polovico parmezana. Ponovimo s preostalimi sestavinami in zaključimo s parmezanom. Parmigiano di melanzane pečemo približno 15 minut v pečici.

Česen olupimo in prepolovimo. Kruh narežemo na rezine, poškropimo z oljčnim oljem in natremo s česnom. Položimo ga na pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo v pečici približno 10 minut do hrustljavega.

Postrežba

Parmigiano di melanzane naložimo na krožnik in postrežemo s česnovim kruhom.


Čebulo olupimo in narežemo. Česen olupimo in drobno narežemo ter osmukamo baziliko. V ponvi segrejemo olje in popražimo čebulo ter česen. Dodamo pasiran paradižnik, začinimo z malce soli in sveže mletega popra ter zavremo. Dodamo sladkor in polovico listov bazilike. Omako kuhamo približno 8 minut. Nato jo odstavimo.

Pečico segrejemo na 180 °C. Jajčevce narežemo na rezine. V ponvi segrejemo dobršno merico oljčnega olja, rezine jajčevcev popečemo do zlatorjavega in potresemo z malce soli in sveže mletega popra. Odcedimo jih na papirnati brisači. Pekač naoljimo z oljčnim oljem v pršilu in nanj položimo sloj jajčevcev. Namažemo jih s paradižnikovo omako, nato pa spet položimo sloj jajčevcev. Čeznje natrgamo polovico mocarele, potresemo s preostalo polovico listov bazilike in naribamo polovico parmezana. Ponovimo s preostalimi sestavinami in zaključimo s parmezanom. Parmigiano di melanzane pečemo približno 15 minut v pečici.

Česen olupimo in prepolovimo. Kruh narežemo na rezine, poškropimo z oljčnim oljem in natremo s česnom. Položimo ga na pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo v pečici približno 10 minut do hrustljavega.

Postrežba

Parmigiano di melanzane naložimo na krožnik in postrežemo s česnovim kruhom.

sestavine

Sestavine

  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 0.5 šopka bazilike
  • 750 ml pasiranega paradižnika
  • 1 žlička sladkorja
  • 3 jajčevci
  • 300 g mocarele
  • 250 g parmezana
  • oljčno olje

Česnov kruh

  • 1 italijanski kruh
  • 1 strok česna
  • ekstra deviško oljčno olje

Sorodni recepti